Les famílies ja poden sol·licitar les ajudes del bo infantil per a alumnes d'escoletes infantils

Educació augmenta fins als 55,5 milions les subvencions destinades als xiquets de zero a tres anys matriculats en centres privats i municipals
13 juny 2019 11:30h
La Conselleria puja la xifra mínima que podran percebre les famílies fins als 90 euros i la màxima fins als 180 euros. / EFE

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació ha publicat aquest dijous, 13 de juny, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les ajudes del bo infantil adscrites a famílies que escolaritzen als seus fills i filles de 0 a 3 anys en escoles infantils de titularitat privada i dels trams 0-1 i 1-2 de les escoles infantils municipals, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Com a novetat, per al pròxim curs s'ha realitzat un augment dels mínims i màxims d'ajuda per al tram de 2 a 3 anys. L'import mínim mensual serà de 90 euros, quan fins ara era de 80 euros, i l'import màxim serà de 180 euros, mentre que fins ara era de 140 euros.

En total, Educació destina un total de 55,5 milions en ajudes econòmiques per al bo infantil, la qual cosa suposa un increment del 20,6% del pressupost respecte al curs 2018-2019.

El beneficiari d'aquesta subvenció serà l'alumnat de 0 a 3 anys matriculat en centres privats de primer cicle d'Educació Infantil, així com l'alumnat de 0-1 i 0-2 anys matriculat en escoles municipals valencianes per al curs 2019-2020. L'alumnat haurà d'haver nascut o estar previst que nasca amb anterioritat al 31 de desembre del 2019.

L'alumnat del tram 2-3 anys de les escoles infantils municipals compta amb aules gratuïtes des del curs 2018-2019, igual que les escoles infantils de la Generalitat en el tram 0-3 i les aules de 2 anys establides en centres educatius d'Infantil i Primària.

Sol·licituds

Les famílies de l'alumnat de 0 a 3 anys matriculat en centres de primer cicle d'Educació Infantil privats i de 0 a 2 anys matriculat en escoles infantils municipals disposen de 10 dies hàbils per a presentar la sol·licitud.

Les famílies que sol·liciten l'ajuda hauran de signar les sol·licituds manualment i entregar-les, juntament amb la documentació requerida, al centre en què estiga matriculat l'alumne.

Aquells sol·licitants que ja s'han beneficiat del bo infantil en cursos anteriors només hauran d'entregar la sol·licitud. No obstant això, en els casos en què la situació familiar haja variat respecte al curs anterior, també s'haurà d'entregar la documentació preceptiva.

Educació tindrà en compte la renda familiar com a principal criteri per a la concessió de les ajudes. L'import de l'ajuda que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda per capita familiar de l'exercici 2017.

next