Les Falles i la Magdalena faciliten a À Punt firmar el seu màxim històric d'audiència

La televisió pública va fer al març una mitjana d'un 2,5% de quota de pantalla
1 abril 2019 12:00h
Carolina Ferre i Ferran Cano van ser els conductors de la retransmissió especial de la nit de la 'Cremà'. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La televisió d'À Punt Mèdia encadena dos mesos marcant el seu màxim històric d'audiència. La televisió pública valenciana va tancar el mes de març amb una audiència mitjana del 2,5%, segons les dades de Kantar Media publicades aquest dilluns per la consultora Dos 30TV. Amb aquest registre, la cadena polvoritza el seu anterior rècord mensual, aconseguit el mes de febrer amb un 1,5% de quota de pantalla.

Les festes han sigut una gran ajuda per a la cadena que dirigeix Empar Marco. No només per a millorar les audiències, sinó també per a la cadena, que ha millorat el seu índex de coneixement en els darrers dies. Les retransmissions de festes com les Falles, primer, i la Magdalena, després, han marcat en el mes de març registres notablement superiors a la mitjana diària que venia firmant À Punt.

En aquest sentit, i començant pel més recent, la retransmissió, aquest diumenge, 31 de març, de la cloenda de les festes de la Magdalena va ser el contingut no informatiu més vist del dia. Durant la setmana que han durat les festes de Castelló de la Plana molts dies la retransmissió de les mascletaes ha sigut també l'espai més vist.

Tot i que la ficció també ha ajudat a aconseguir aquest rècord mensual –l'estrena de La Forastera va marcar un 3,7% d'audiència i L'Alqueria Blanca segueix reportant diàriament excel·lents dades–, les Falles van ser l'autèntic revulsiu en les audiències de la cadena, que va arribar a superar el 10% de quota de pantalla en la retransmissió de la nit de la Cremà. Els 19 dies del cicle faller, la cadena va sumar unes dades de quota de pantalla superiors a les de setmanes anteriors, en gran mesura ajudats per les mascletaes i els espais especials dedicats a retransmetre els principals actes fallers.

Una finestra per a conéixer més programes

Les festes han tingut un triple efecte positiu sobre la cadena: més audiència, més anunciants i també han esdevingut la millor campanya de promoció de la cadena. En aquest sentit, la televisió, a través de la retransmissió de les festes –que alguns usuaris han criticat per assemblar-se al model de l'antiga Canal 9–, ha aconseguit fidelitzar molts teleespectadors. Una mostra és que molts programes han millorat els seus registres. Sobretot els informatius. El Notícies Migdia és un espai que ha experimentat allò que els consultors de televisió anomenen efecte arrastre, és a dir, que molta gent que durant el mes de març ha vist les mascletaes a través d'À Punt s'ha quedat després a veure l'informatiu.

Això és una molt bona notícia per a la televisió que dirigeix Marco, que havia sigut criticada per l'oposició política per les baixes dades d'audiències dels primers mesos. La bona marxa dels informatius en les darreres setmanes permetrà a la cadena valorar el treball de servei públic que es fa des del centre de producció de Burjassot i la resta de delegacions atés que la resta de programació, per llei, està externalitzada i encarregada a productores.

next