L'Audaz arriba a Cadis amb 15 dels migrants rescatats per l'Open Arms

El govern espanyol concedirà als migrants un permís especial d'entrada per raons humanitàries perquè puguen formalitzar, si volen, la petició d'asil
30 agost 2019 09:39h
El buc Audaz a la seua entrada al port de Crinavis, a la localitat de San Roque, a Cadis. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El vaixell Audaz de l'Armada espanyola ha arribat al moll de Crinavis, al terme municipal de San Roque i dins de la badia de Cadis, al voltant de les 8.40 hores d'aquest divendres amb els 15 migrants rescatats per l'Open Arms i que va recollir aquesta mateixa setmana al port de Pozallo, a Sicília, segons han confirmat fonts de la delegació del govern a Europa Press.

Aquests 14 homes i una dona (tots adults de set nacionalitats: quatre d'Eritrea, tres del Sudan, tres de Gàmbia, dos de Ghana, un de Nigèria, un de Libèria i un d'Etiòpia) han viatjat "tranquils" i "agraïts", segons les paraules de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Els migrants desembarcats han sigut rebuts per un equip de la policia i de la Creu Roja, seguint el procediment habitual. Una vegada que els efectius de Creu Roja comproven que no presenten cap problema de salut que requerisca assistència hospitalària, se'ls portarà al Centre d'Atenció Temporal d'Estrangers (CATE) de Crinavis-San Roque, dependent del Ministeri de l'Interior, segons ha informat Presidència del Govern d'Espanya.

"Com en ocasions anteriors, als 15 migrants se'ls donarà una autorització excepcional d'entrada per raons humanitàries i, en funció dels compromisos adquirits per Espanya, de set dies de duració perquè formalitzen la seua sol·licitud d'asil, si així ho estimen. Continuaran a Espanya fins que es resolga la sol·licitud", ha explicat l'executiu espanyol en un comunicat, en el qual assenyala també que l'estada en aquest centre "es preveu breu".

Així mateix, apunta que una vegada conclòs aquest tràmit, passaran ja al Centre d'Estada Temporal El Campano, a Chiclana de la Frontera, dependent del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, fins que siguen derivats al sistema d'acolliment de protecció internacional en funció de la situació i perfil de cadascun d'ells.

next