L'Alcora acull unes jornades sobre els reptes de futur en la gestió de museus

El seminari se celebrarà el 22 i 23 de novembre a l'Escola Superior de la Ceràmica de la localitat de l'Alcalatén
19 novembre 2019 10:47h
Aquestes jornades compten amb una participació d'aproximadament 150 persones i es desenvoluparan durant els pròxims dies 22 i 23 de novembre a l'Escola Superior de Ceràmica. / MUSEU DE LA CERÀMICA

VALÈNCIA. L'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora celebra aquest cap de setmana un seminari dedicat als desafiaments dels museus en els pròxims anys. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través de la Direcció Territorial de Castelló, ha organitzat la quarta edició de les Jornades de Formació de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents que, en aquesta edició, tenen com a lema 'Reptes de futur en la gestió dels museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana: museus sostenibles'.

Aquestes jornades compten amb una participació d'aproximadament 150 persones i es desenvoluparan durant els pròxims dies 22 i 23 de novembre. En la primera de les jornades d'aquest seminari s'abordaran temes com els plans de seguretat i d'evacuació de museus, el programa de gestió museística valencià 'Gv Museia' o els sistemes de gestió de qualitat per a museus i col·leccions museogràfiques. Així mateix, es donaran a conéixer diverses propostes didàctiques per a museus i col·leccions.

Per al dia 23 està previst que els assistents visiten el Museu de Ceràmica de l'Alcora, la fàbrica de La il·lustre ceràmica i la Real Fàbrica de Ceràmica del Comte d'Aranda.

Aquesta trobada va dirigida tant als equips directius de museus com a les persones encarregades de les col·leccions museogràfiques, els representants municipals, alcaldies i regidories dels municipis amb serveis museístics, a més de personal docent i del món empresarial vinculat a la cultura.

next