L'Ajuntament de València oferta més de 650 llocs de treball per a menors de 30 anys

El programa ANEM! està dirigit a joves amb formació universitària sense experiència laboral i persones sense formació que han quedat a l'atur
10 juny 2019 12:43h
303 places aniran destinades al primer lloc de feina per a joves amb formació universitària i 356 per a joves sense formació acadèmica / TWITTER @VALENCIACTIVA_

VALÈNCIA. El programa d'ocupació jove ANEM! de l'Ajuntament de València compleix enguany la seua tercera edició en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i el govern espanyol. La regidora de Desenvolupament Econòmic i Treball en funcions, Sandra Gómez, ha presentat aquest dilluns un dels eixos d'un programa, per al qual s'ofereixen 659 places de treball dirigides a menors de 30 anys que treballaran durant un any a l'Ajuntament de València. Per a poder accedir a aquests llocs de treball, els usuaris hauran d'estar inscrits al servei de Garantia Juvenil de Labora. 

Les ofertes de treball van dirigides a dos tipus d'usuaris. D'una banda, 303 places aniran destinades als joves de menys de 30 anys que han acabat la seua formació universitària i no tenen experiència laboral prèvia. Segons Gómez, aquesta és una manera de superar els obstacles que suposa aconseguir aquest primer lloc de treball. L'objectiu del programa és que les places concorden amb l'especialitat o espai de formació acadèmica de cadascuna de les persones demandants, perquè es produïsca un "traspàs" de la formació universitària a l'àmbit laboral, segons ha aclarit Gómez. 

D'altra banda, la resta d'ofertes de treball del programa ANEM! van destinades a joves que ja han treballat en la seua especialitat, però que no disposen de formació universitària o acadèmica. "Com menys formació, menys oportunitats de trobar feina", ha explicat la regidora. En total, aquest bloc d'ajudes comptarà amb 356 places.

Segons la regidora, l'oferta de places s'ha ampliat respecte l'any passat un 54,7% respecte de la primera edició del programa. A més, aquesta iniciativa d'ocupació juvenil compta amb un pressupost que ascendeix als 13,2 milions d'euros. Del total, 1,7 milions d'euros provenen de les arques municipals i 11,5 milions, de les altres institucions.  

Cursos intensius d'idiomes

L'Ajuntament de València també ha apostat per l'ensenyament de llengües per a aquest estiu. "L'aprenentatge dels idiomes segueix sent una cosa que depén sobretot de la capacitat econòmica de les famílies", ha afegit Gómez, ja que se sol recórrer a les acadèmies privades o d'estances a l'estranger. L'Ajuntament pretén així "lluitar contra aquest segon obstacle" a l'entrada del mercat laboral que suposa l'ensenyament d'idiomes en funció del nivell econòmic. Per aquesta raó, ha preparat cursos intensius d'anglés que començaran a mitjan juny i s'allargaran fins al setembre. 

A més, a aquells joves que aproven el certificat d'idiomes, l'Ajuntament els pagarà les taxes per tal de "premiar l'esforç", segons Gómez. Enguany, el pagament de taxes s'ampliarà a l'aprenentatge d'anglés, francés, alemany, xinés, portugués i italià. Els cursos expediran un títol equivalent al de l'Escola Oficial d'Idiomes o la Universitat de València.  

Valoració de les dades de l'atur

La regidora de Desenvolupament Econòmic d'Ocupació també ha valorat positivament la baixada de l'atur a la ciutat de València en 3.231 persones respecte del mateix mes del 2018. "Ens ompli d'optimisme", ha afegit la regidora de Desenvolupament Econòmic d'Ocupació. Malgrat això, ha destacat que encara "queden moltes persones per atendre", però l'Agència de Desenvolupament de l'Ocupació, València Activa, "està donant els seus fruits". 

next