L'aeroport de Castelló estrenarà una connexió amb Hongria i Polònia aquest estiu

Les rutes a Budapest i Katowice operaran entre el 16 de juny i el 15 de setembre
18 febrer 2019 14:04h
La companyia Wizz Air serà l'encarregada d'operar els vols a Budapest i Katowice. / WIZZ AIR

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'aeroport de Castelló disposarà aquest estiu de dues noves rutes que enllaçaran amb les ciutats de Budapest (Hongria) i Katowice (Polònia) durant tres mesos. L'aerolínia Wizz Air ha tret a la venda els bitllets dels vols. Així ho ha anunciat el director general d'Aerocas, Joan Serafí Bernat, en una compareixença junt amb la responsable de comunicació corporativa de Wizz Air, Andras Rado, i la directora de l'aeroport, Ivana Guinot, per a informar sobre les noves connexions estivals.

La ruta a Budapest operarà entre el 16 de juny i el 15 de setembre, amb dues freqüències setmanals, el dimecres i el diumenge. Per part seua, la de Katowice funcionarà entre el 17 de juny i el 13 de setembre, amb dues freqüències setmanals, el dilluns i el divendres. La previsió de l'aerolínia és que totes dues connexions sumen al voltant de 18.000 passatgers en les 13 setmanes en què estaran operatives.

Les noves rutes han sigut possibles gràcies al pla de posicionament de l'aeroport de Castelló en els mercats turístics internacionals, impulsat per Aerocas. Aquest pla, consensuat amb el sector turístic, tenia com a objectiu "propiciar fins a quatre noves connexions amb destinacions europees. Amb aquesta finalitat es van traure a licitació quatre lots, que incloïen operatives de curta i llarga duració", explica Aerocas en un comunicat.

En una primera fase, es va aconseguir una nova connexió anual amb Bucarest, en què va ser l'adjudicatària l'aerolínia Wizz Air. En una segona fase, es va activar un procés de negociació amb aerolínies dels tres lots no assignats, que ha oferit les dues noves rutes de Budapest i Katowice, també operades per Wizz Air. Totes dues connexions han sigut adjudicades per la comissió executiva d'Aerocas.

El director general de la societat, Joan Serafí Bernat, ha manifestat la seua satisfacció amb el resultat del procés, "ja que hem aconseguit adjudicar tres dels quatre lots que llancem al mercat". "Es tracta d'un èxit tenint en compte que era la primera vegada que posàvem en marxa un procediment d'aquest tipus", ha afegit.

Oferta de destinacions

D'aquesta forma, l'aeroport de Castelló reforça la seua oferta de destinacions internacionals. Durant tot l'any, disposa d'una ruta regular que enllaça amb Londres, operada per Ryanair. La companyia irlandesa reprendrà a partir d'abril, fins al 25 d'octubre, la ruta amb Sofia.

Així mateix, a partir del 31 de març s'inicien els vols a Bucarest de l'aerolínia Wizz Air. Per part seua, la companyia Blue Air també té programats vols a Bucarest entre el 16 de juny i el 30 de setembre. A aquestes rutes cal afegir les noves estivals de Budapest i Katowice.

next