L'acte empresarial d'AVE per a reivindicar el Corredor Mediterrani serà a Elx el 26 de novembre

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat la tasca dels empresaris en la defensa de la infraestructura ferroviària
27 febrer 2019 16:51h
Boluda ha assegurat que l'associació d'empresaris valencians "incrementarà el treball" per a aconseguir que el Corredor Mediterrani "siga una realitat". / AVE 

VALÈNCIA. El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha anunciat aquest dimecres un nou "gran acte empresarial" per a reivindicar el Corredor Mediterrani que se celebrarà el pròxim 26 de novembre a Elx (el Baix Vinalopó).

Així ho ha avançat Boluda en una intervenció, junt amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de l'Assemblea General d'AVE 2019 que s'ha celebrat en la Marina de València. Boluda ha explicat que enguany s'ha batut el rècord de participació en l'assemblea, amb l'assistència de més d'un 90% dels censats en l'organització.

Al còctel de després han assistit diferents personalitats del món econòmic valencià, com els representants sindicals i els de les associacions agràries, així com el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, entre d'altres.

Boluda ha assegurat que l'associació d'empresaris valencians "incrementarà el treball" per a aconseguir que el Corredor Mediterrani "siga una realitat" i ha assenyalat que "en breu" es presentaran els detalls de les accions previstes per a enguany. Entre ells, ja ha revelat que "el gran acte empresarial de 2019 serà el 26 de novembre a Elx".

L'any passat, la cita va congregar a Barcelona més de 1.400 empresaris i representants de la societat civil. L'acte va ser al setembre i va comptar aleshores amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, entre altres polítics.

Precisament, el president de la Generalitat ha valorat "la projecció" que ha donat AVE al Corredor Mediterrani. Amb el seu "impuls", ha dit, ha aconseguit situar "en l'agenda" la necessitat d'aquesta infraestructura. "Hui ningú és alié a aquesta reivindicació", ha agregat. Al seu parer, "és bastant absurd" que el Corredor Mediterrani "estiga encara com està", donada la seua importància.

Assemblea General d'AVE

Boluda ha fet balanç de les actuacions de l'associació i ha presentat la memòria d'activitats de 2018 i el pla d'acció de 2019 en el qual ha definit cinc grans eixos d'actuació, marcats per les eleccions autonòmiques i estatals.

Així, ha explicat que es realitzaran plens electorals amb els principals líders polítics que concórreguen a les eleccions. També es potenciarà la participació dels membres d'AVE perquè conten les seues experiències empresarials i amb això tractar de transmetre l'esperit empresarial a la societat.

AVE pretén continuar potenciant la seua participació en organitzacions amb les quals col·labora molt activament com EDEM, la Fundació Premis Rei Jaume I, la Fundació ETNOR i la Càtedra d'Empresa Familiar de la UV.

L'associació té previst publicar 5 documents, sobre temàtiques clau per a la competitivitat de la nostra economia, i un document sobre educació en el qual s'ha realitzat una enquesta a 200 empresaris de tota Espanya. Finalment, es treballarà en un pla conjunt AVE-Conexus, per a millorar la imatge del País Valencià a Espanya.

next