Labora situa una càpsula gegant a València, Alacant i Castelló de la Plana per a debatre sobre el futur del mercat laboral

El servei d'ocupació valencià organitza unes jornades obertes per a conéixer i difondre els canvis del marc de treball actual
7 setembre 2019 18:21h
Les tres ciutats reflexionaran sobre el futur del mercat laboral. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, organitza una multijornada en tres grans ciutats valencianes per a projectar de quina forma està canviant el marc laboral i de quina forma afecta els ciutadans. Per a il·lustrar-ho, Labora situarà una càpsula gegant a València, Alacant i Castelló de la Plana per a acollir un esdeveniment sota el títol de 'Teletransport al futur del treball'. 

Segons informa la Generalitat en un comunicat, la jornada serà una conversa en obert i en l'espai públic reunint veus amb enfocaments molt diferents per a encarar quin és el futur del treball tal com es concep en l'actualitat.

La càpsula gegant serà on tindrà lloc la convocatòria, d'accés lliure i gratuït. Aquesta infraestructura s'instal·larà a València el 22 de setembre a La Marina; a Alacant, el 29 de setembre a la plaça de l'Ajuntament, i a Castelló de la Plana, el 6 d'octubre al parc Ribalta. 

Més de 25 experts amb 3 eixos centrals

Les jornades comptaran amb espai per a les activitats formatives, amb un sambori laboral gegant, activitats per als més xicotets i zones musicals amb DJ de cada ciutat. A més, el debat i la divulgació seran els protagonistes d'un programa en el qual s'abordaran principalment tres eixos: la conveniència de les setmanes laborals més curtes, la fi del model laboral preexistent i el desafiament enfront de l'automatització i la intel·ligència artificial. Els panells estaran complementats amb xarrades ràpides i intercanvis d'idees entre agents. 

Es reuniran més de 25 experts, amb noms com María Pazos, matemàtica i investigadora de l'IEF; el professor de ciències polítiques i editor de Politikon Pablo Simón; el vicepresident de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris, Ángel Largo, o l'exsecretària d'estat Mari Luz Rodríguez. 

La campanya compta amb un vídeo central, obra del videoartista Christian Flores, que evidencia la necessitat de qüestionar si els actuals cànons laborals continuen i continuaran funcionant.

next