Labora respon al PPCV que "no té constància" de cap investigació respecte a les subvencions a empreses

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació remarca que compta amb tres nivells de supervisió i fiscalització de les ajudes de foment d'ocupació i que ningun d'ells ha detectat "cap incorrecció"
4 novembre 2019 18:31h
El PPCV ha denunciat aquest dilluns al matí un "nou cas de frau de subvencions" del programa Avalem Joves que afecta les empreses del germà de Ximo Puig. / Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA (Redacció, EP). El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora) ha assegurat aquest dilluns que no té constància de cap investigació de la Inspecció de Treball respecte a les seues subvencions. A més, ha recalcat que compta amb fins a tres nivells de supervisió i fiscalització de les ajudes de foment d'ocupació a les empreses que no han detectat "cap incorrecció".

Així ho ha apuntat en un comunicat després de la informació feta pública pel PPCV sobre el fet que Inspecció de Treball té obertes sengles investigacions a les empreses Comunicacions dels Ports i Mas Mut Produccions, vinculades a Francis Puig –el germà del president de la Generalitat, Ximo Puig– després d'una denúncia presentada pels populars per les subvencions rebudes del programa Avalem Joves per a la contractació de joves entre el 2016 i el 2018, que tenien com a condició l'augment net de plantilla; un fet que, segons el PPCV, no s'hauria produït.

Segons ha explicat la diputada Eva Ortiz aquest dilluns al matí en roda de premsa, van presentar la denúncia davant Inspecció de Treball de València el 17 d'abril d'enguany perquè esclarira si hi havia un delicte contra els drets dels treballadors. D'acord amb la parlamentària, hi ha oberta una investigació.

No obstant això, segons Labora, l'única denúncia de la qual tenen constància la va presentar el PP en la precampanya de les generals i autonòmiques de l'abril i la Inspecció la va arxivar. En tot cas, Labora recalca que té fins a tres nivells de supervisió i fiscalització de les ajudes de foment d'ocupació a les empreses i que aquests no han detectat "cap incorrecció".

Aquests nivells són el mateix Servei Valencià d'Ocupació; la Viceintervenció General d'Auditories, i la Unió Europea, ja que forma part d'ajudes del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ).

Treball certifica que no ha estés cap acta d'infracció i que no consten sancions a empreses vinculades a Francis Puig

El director general de Treball, Benestar Social i Seguretat Laboral, Gustavo Gardey Cardona, ha emés una certificació com a autoritat autonòmica de la Inspecció de Treball i Seguretat Social en la qual consta que no s'ha estés cap acta d'infracció ni consten dades per infraccions o sancions administratives en l'ordre social sobre les mercantils vinculades a Francis Puig. Així ho assenyala en un certificat a què ha tingut accés Diari La Veu.

La certificació s'ha emés aquest mateix dilluns, després de l'anunci del PPCV sobre dues suposades investigacions de la Inspecció de Treball. No obstant això, en la certificació de Gardey es fa constar que després de recaptar l'informe a la Direcció Territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social "no s'ha estés [a cap de les dues mercantils] cap acta d'infracció ni sancions administratives imposades en l'ordre social, a les quals es refereix el Text Refós de la Llei sobre Infraccions i Sancions en l'Ordre Social".

next