La Xina autoritza les exportacions de raïm de taula i obri un nou mercat als productors valencians

Les comarques del sud del País Valencià i Múrcia seran els principals territoris exportadors de raïm al gegant asiàtic
2 setembre 2019 19:30h
Les negociacions per a l'autorització de l'exportació de raïm de taula s'han prolongat al llarg de diversos anys. / JUNTA DE EXTREMADURA

MADRID. L'Administració General de Duanes de la República Popular de la Xina ha comunicat aquest dilluns al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació l'autorització oficial per a exportar raïm de taula espanyol als mercats xinesos.

Segons ha informat el Ministeri en un comunicat, amb aquesta autorització es compleix l'acord aconseguit el passat 28 de novembre durant la visita d'Estat a Espanya del president xinés Xi Jinping, quan es va arribar a "importants acords d'exportació per a productes agroalimentaris espanyols".

Així mateix, el Ministeri ha afirmat que la previsió i organització prèvia de la campanya d'exportació realitzada en col·laboració amb comunitats autònomes i el sector ha permés que, després de l'autorització, les exportacions siguen possibles de manera immediata en la campanya actual.

"Les parcel·les, magatzems i instal·lacions de fred autoritzades per la Xina figuren ja registrades en l'aplicació informàtica del Ministeri per a la gestió d'importacions i exportacions Cexveg (Comerç Exterior de Vegetals), amb la finalitat de poder abordar, de manera immediata, les exportacions en aquesta campanya", ha afegit Agricultura.

La mateixa delegació xinesa ha destacat especialment la importància de Cexveg en aquesta obertura de mercat, "com un element clau de control i gestió, que atorga confiança en el sistema de certificació fitosanitària d'Espanya". En aquesta campanya podran exportar-se raïms procedents de les parcel·les i instal·lacions inscrites i que complisquen els requisits de l'acord d'exportació entre Espanya i la Xina.

Aquestes procediran, "fonamentalment", de les comarques del sud del País Valencià, Múrcia i algunes zones específiques d'Aragó, Andalusia i Castella-la Manxa. A més, el Ministeri ha assenyalat que "aquesta autorització no inclou l'exportació de pansa".

Les negociacions per a l'autorització de l'exportació de raïm de taula s'han prolongat al llarg de diversos anys, "en els quals hi ha hagut que superar nombroses dificultats tècniques i visites d'auditoria sobre el terreny, ja que la Xina és un país extremadament exigent en matèria fitosanitària", segons ha recordat el Ministeri.

next