La tempesta de diumenge va descarregar més de 1.700 llamps

L'alerta per tempestes acompanyades de material elèctric continua durant aquest dilluns de matí
8 juliol 2019 10:47h

VALÈNCIA. Les tempestes registrades aquest diumenge arreu del País Valencià van descarregar 1.709 llamps. El material elèctric va estar acompanyat de precipitació, que va servir per a refrescar algunes zones del territori, que aquest diumenge van superar amb escreix els 30 graus de temperatura.

Per a aquest dilluns, 8 de juliol, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha llançat un avís aeronàutic a l'aeroport de Manises per tempestes des de les 7 del matí fins a les 4 de la vesprada.

Les temperatures mínimes han baixat entre 1 i 6 graus, de forma més acusada a Castellfort i Xàbia, on el descens ha sigut de sis graus.

Les mínimes s'han situat en 15 graus a Castellfort (els Ports), 21 a Vinaròs (el Baix Maestrat) i 23 a Castelló de la Plana, pel que fa a la demarcació de Castelló. A la demarcació de València, han sigut de 17 graus a Utiel (la Plana d'Utiel-Requena); 22 a Manises (l'Horta) i Polinyà del Xúquer (la Ribera Baixa), 23 a València i Xàtiva (la Costera), i 24 a Oliva (la Safor). Pel que fa a la d'Alacant, s'han situat en 22 graus al Pinós (Vinalopó Mitjà), 23 a Xàbia (la Marina Alta), 24 a l'aeroport de l'Altet i 25 a Alacant.

next