La policia deté a València un neonazi amb un arsenal d'armes buscat per delictes d'odi i amenaces

Les investigacions continuen obertes per a determinar si el detingut pertany a Combat 18, grup considerat el braç violent de l'organització neonazi il·legalitzada Blood&Honour
21 desembre 2019 13:00h
L'home tenia multitud de simbologia nazi a casa. / CNP

VALÈNCIA (EFE/Redacció). Agents de la Policia Nacional han detingut a València un home que feia ostentació de simbologia nazi per la seua presumpta participació en els delictes d'odi, amenaces i tinença il·lícita d'armes.

Les investigacions continuen obertes per a determinar si el detingut pertany a Combat 18, grup considerat el braç violent de l'organització neonazi il·legalitzada a Espanya coneguda com a Blood&Honour, així com per a esclarir la participació de més persones en els fets investigats.

Durant el desenvolupament de l'operació s'ha escorcollat el domicili del detingut i s'han confiscat, entre altres efectes, quatre fusells simulats; quatre pistoles detonadores i armes curtes de col·leccionista, i nombroses armes blanques de diferent naturalesa i diversa munició real de diferents calibres.

Així mateix, s'ha intervingut abundant simbologia nazi i diferent documentació relacionada amb organitzacions d'ideologia extremista, han informat fonts de la Prefectura Superior de Policia.

El punt de partida d'aquesta cerca van ser diverses publicacions realitzades per l'arrestat a través de diferents perfils en xarxes socials, on mostrava armes de foc, difonia missatges d'odi i amenaçava periodistes de mitjans de comunicació d'àmbit estatal per motivacions ideològiques.

A més, aquestes accions anaven acompanyades de l'ostentació de multitud de simbologia nazi i d'extrema dreta.

La recerca, que està enquadrada en l'Estratègia Nacional contra el Terrorisme relacionada amb extremismes violents, s'ha dut a terme sota la supervisió del jutjat d'instrucció número 7 de València.

next