La platja de la Patacona recorda les 2.262 persones mortes al Mediterrani durant el 2018

La intervenció de Stool Street Art pretén conscienciar els banyistes que en la mateixa aigua moren cada dia persones que "intenten aconseguir un futur millor" 
23 agost 2019 19:23h
Imatge facilitada per Stool Street Arts de la intervenció a la platja de la Patacona en memòria dels migrants ofegats al Mediterrani.

VALÈNCIA. Una intervenció artística consistent en cinc braços que demanen auxili s'ha instal·lat aquest divendres a la platja de la Patacona, a Alboraia, en memòria dels 2.262 migrants morts al Mediterrani durant l'any 2018.

La figura, ideada per Stool Street Art, s'ha col·locat primer al mar durant diverses hores i posteriorment s'ha traslladat al passeig marítim. La figura està acompanyada d'un cartell amb el nombre de migrants morts durant el darrer any en aigües del Mediterrani, segons explica en un comunicat l'organització.

Els braços porten els noms d'Ali Sarail, Galip Kurdi, Fata Abdul, Senay Berha i Mesfin Germa, cinc de les més de 33.000 persones mortes en el mar Mediterrani mentre tractaven d'arribar a Europa des del 1993.

L'objectiu d'aquesta intervenció artística és exigir a la Unió Europea que reprenga les missions de salvament en el Mediterrani i recordar a la ciutadania valenciana que "en el mateix mar que banya les seues costes moren diàriament éssers humans tractant d'aconseguir una vida millor".

next