La marxa Fridays for Future clama als carrers de València que es declare l'emergència climàtica

El col·lectiu mantindrà reunions periòdiques per a "revisar" l'acord subscrit per tots els partits amb representació a les Corts, excepte Vox, per a mitigar l'escalfament global
24 maig 2019 20:52h
Els manifestants demanen a l'Ajuntament que protegisca els "dos tresors" mediambientals de la ciutat, com són l'albufera i l'horta. / FRIDAYS FOR FUTURE

VALÈNCIA. Joves de la plataforma Fridays For Future a València han protestat aquest divendres pels carrers de la ciutat en una manifestació que ha acabat enfront de la Plaça de l'Ajuntament, on han llegit un manifest en el qual han reivindicat "que es declare l'emergència climàtica" i han denunciat "les polítiques que no defensen els drets fonamentals i danyen la Terra".

Durant la lectura han expressat les seues reivindicacions i han assegurat que "estem en un punt clau de la història" en el qual "molts efectes del canvi climàtic són ja irreversibles". Així mateix, han instat "els nous governs que declaren l'emergència climàtica a nivell estatal i insten la Unió Europea a fer el mateix".

A més, durant la marxa han demanat "més fortalesa política enfront de les grans empreses" que promouen "dinàmiques extractivistes i insostenibles", i han convidat a "impulsar una economia social" i a realitzar "canvis profunds en la nostra manera de viure".

En l'àmbit local, han insistit que València ha de protegir els seus "dos tresors" en matèria ecològica, "l'albufera i l'horta", as quals han qualificat com a "espais importants per a fer front al canvi climàtic".

D'aquesta manera, han criticat "projectes sense sentit comú, com ara el nou carril de la V-21 o l'ampliació del port", al mateix temps que han assenyalat que la falta de planificació "té conseqüències greus".

Fridays For Future assegura que "vigilarà" les accions en matèria de protecció del medi ambient dels polítics. / EUROPA PRESS

En un segon manifest, el moviment ha fet un repàs de la seua trajectòria des que l'1 de març fera la seua primera protesta a la Plaça de la Mare de déu. Des d'aleshores, han realitzat altres huit concentracions que han culminat en aquesta manifestació.

Així mateix, han destacat que dimecres passat es van reunir amb tots els partits polítics amb representació a les Corts, a excepció de Vox, i que aquests es van comprometre, "en un termini de quatre mesos", a declarar l'Estat d'Emergència Climàtica al territori valencià i a realitzar les mesures necessàries d'adaptació i mitigació als efectes derivats del calfament global.

Referent a això, han assegurat que mantindran noves reunions per a "revisar" l'acord i assegurar-se que es compleix. "Vigilarem les accions de la classe política", han advertit.

next