La Vall d'Albaida impulsa la creació d'una banda juvenil comarcal 

La Mancomunitat i la FSMCV donen suport a la nova agrupació, que estarà formada per aproximadament 50 músics d'entre 12 a 30 anys
17 abril 2019 11:55h
La Mancomunitat i la FSMCV traslladaran les bases de la convocatòria a totes les societats musicals de la comarca. / FSMCV

VALÈNCIA. La Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i el Comité Comarcal de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) estan posant en marxa el projecte de creació d'una banda juvenil comarcal. D'aquesta manera, es pretén unir els joves músics d'entre 12 i 30 anys i de la Vall d’Albaida no tan sols a l'àmbit musical, sinó també social, creant un projecte formatiu i educatiu que donarà especial importància als compositors de la comarca.

Fede Vidal, conseller de Cultura de la Mancomunitat, ha incidit que aquesta iniciativa sorgeix de la mateixa inquietud dels músics de la Vall d'Albaida, motiu pel qual des de la Mancomunitat "sempre donarem suport a aquest tipus de projectes que utilitzen la cultura com una ferramenta per a vertebrar el nostre territori i que, a més,tindrà un vessant educatiu molt important".

Aquesta banda juvenil comarcal constarà d'una plantilla d'aproximadament 50 músics que se seleccionaran mitjançant un procés que es durà a terme entre agost i setembre i estarà conduït per un tribunal qualificador, ha informat la Mancomunitat de la Vall d'Albaida en un comunicat. Tots els músics de 12 a 30 anys podran presentar-se a aquestes proves i, una vegada estiga llesta la convocatòria, aquesta es presentarà a totes les societats musicals de la comarca.

Des de la FSMCV, a la Vall d’Albaida insisteixen que la creació d'aquesta banda comptarà entre els seus objectius amb els de desenvolupar un nexe d'unió a la comarca, promoure i projectar l'educació cultural en aquesta, desenvolupar el talent musical del jovent, aprendre nous conceptes i treballar la música des de diferents metodologies, entre d'altres, a més de fomentar el treball en conjunt i unir més, si escau, els joves de la comarca, "i quina millor forma que fer-ho que amb música", han postil·lat.

Una vegada formada aquesta banda, s'estudiarà la presentació del projecte a la convocatòria de Projectes Intermunicipals, que atorga subvencions a la realització d'iniciatives culturals en què participen diversos municipis, ha conclòs la Mancomunitat.

next