La justícia italiana ordena alliberar l'Open Arms

El vaixell estava requisat per les autoritats italianes des del passat 21 d'agost, quan es va produir el desembarcament de les persones rescatades
29 agost 2019 15:50h
El jutge d'instrucció d'Agrigento ha emés l'ordre d'alliberar l'Open Arms. / EUROPA PRESS

ROMA. El jutge d'instrucció d'Agrigento, Stefano Zammuto, ha ordenat aquest dijous l'alliberament de l'Open Arms, que es trobava requisat per les autoritats italianes des del passat 21 d'agost, quan es va produir el desembarcament de les persones rescatades a la mar prop de l'illa de Lampedusa, segons informa l'agència AdnKronos.

El vaixell de l'ONG espanyola havia sigut requisat per ordre del fiscal d'Agrigento després que aquest pujara a bord i comprovara la situació en què es trobaven els rescatats quasi dues setmanes més tard.

Tot i que el jutge ha ratificat l'ordre d'incautament dictada pel fiscal Luigi Patronaggio en el marc de la investigació oberta contra l'administració italiana per no haver permés el desembarcament, ha ordenat la seua devolució a l'ONG, ja que "no subsisteixen, després de l'evacuació i el rescat dels migrants, exigències probatòries" perquè "no s'atribueix cap responsabilitat a l'organització i la tripulació".

next