La Generalitat i l'Estat impulsen dos congressos per a ajudar els científics Mojica i Corma en la carrera als Nobel

Els simposis estaran dedicats al CRISPR, la tecnologia revolucionària d'edició genètica, i a la Química, matèries que han desenvolupat els dos investigadors valencians
6 març 2019 18:50h
Els congressos s'emmarquen dins de la campanya que va anunciar la Generalitat per a potenciar la candidatura dels científics valencians, noms habituals en la quiniela dels Nobel. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acordat amb el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, potenciar conjuntament el "prestigi social" dels investigadors valencians.

L'objectiu, com ha explicat el cap del Consell, és impulsar "la política científica i tecnològica en la Comunitat Valenciana i en el conjunt d'Espanya" així com incentivar la vocació científica dels joves mitjançant la difusió de referents i la seua contribució a la ciència.

Així s'ha expressat Puig després d'una primera reunió amb el ministre de Ciència, Innovació i Universitats a Madrid per a "visibilitzar aquells grans investigadors i investigadores valencianes que tenen l'oportunitat d'aconseguir premis de gran prestigi internacional", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El president ha explicat que es tracta de "sumar esforços", tant per a "prestigiar internament" la ciència valenciana com per a difondre-la cap a l'exterior amb congressos de caràcter internacional. En aquest sentit, Puig ha anunciat que ha acordat amb el ministre la celebració de dos congressos relacionats amb el CRISPR –una tecnologia revolucionària d'edició genètica– i la Química, matèries d'investigació dels científics valencians Francis Mojica i Avelino Corma.

Campanya de promoció de la ciència valenciana

A més, com va explicar el president el passat 24 de febrer, la Generalitat impulsarà una campanya de promoció de la tasca de valencians dedicats a la ciència com Francisco Mojica i Avelino Corma, per a donar suport a una possible candidatura d'aquests als Premis Nobel.

Per això, Puig està mantenint una ronda de contactes amb representants de les diferents universitats i comunitats científiques, amb la finalitat de potenciar les candidatures de científics valencians als premis més prestigiosos de la ciència.

next