La Fiscalia demana 19 anys de presó a un home per maltractar i violar la seua dona durant 5 anys

L'acusat s'enfronta a delictes d'injúries, amenaces, agressions sexuals, maltractament, lesions i violència psíquica
8 abril 2019 18:13h
El fiscal reclama una indemnització per a la dona de 10.000 euros per dany moral i 105 euros per lesions físiques./ EFE

VALÈNCIA. La Fiscalia reclama una condemna de 19 anys de presó per a un home de 59 anys que, suposadament, va maltractar i va violar en repetides ocasions la seua esposa al domicili que compartien a la localitat de Carlet (la Ribera Alta), almenys durant cinc anys –entre el 2012 i el 2017– fins que la dona va posar fi a la relació.

En el judici per aquests fets, assenyalat per a aquest dilluns en la secció primera de l'Audiència Provincial, l'acusat s'enfronta a les acusacions d'un delicte lleu continuat d'injúries, un delicte continuat d'amenaces lleus, un d'agressió sexual, un altre de maltractament en l'àmbit familiar, amenaces greus, lesions i violència psíquica.

Tot això, amb l'agreujant de parentiu i gènere, tant en el delicte d'agressió sexual com en el delicte d'amenaces.

Segons l'escrit de qualificació del Ministeri Públic, al qual ha tingut accés EFE, el processament deia contínuament a la seua dona que no valia per a res i, davant l'advertiment que la dona l'anava a denunciar, l'amenaçava dient-li que "ja estaria el seu cap tallat quan arribara la Guàrdia Civil".

A més, cada vegada que eixia una notícia en televisió sobre l'assassinat d'una dona per violència masclista, el processat li deia: "A aquesta l'han matada per puta".

Com a conseqüència d'aquests fets i de continuats atacs, es reclama una pena de dotze anys pel delicte d'agressió sexual, dos anys per maltractament psicològic, dos per amenaces greus i un per cada delicte de lesions, maltractament i amenaces lleus.

Com a responsable civil, el fiscal reclama una indemnització per a la dona de 10.000 euros pel dany moral i 105 euros per les lesions físiques.

next