La Filmoteca de València projecta cinc clàsics "històrics" del cinema policíac

Entre les pel·lícules que es podran veure es troben 'Pitfall' (1948), un "curiós melodrama criminal", i "Niágara" (1953), un 'thriller' psicològic rodat en color i ambientat en les cèlebres cascades
29 setembre 2019 12:49h
'Pitfall' serà una de les pel·licules que es projecten. / IVC

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura (IVC) recupera en la Filmoteca durant el mes d'octubre cinc "històrics" clàssics de cinema negre protagonitzades per Marilyn Monroe i Humphrey Bogart, entre altres actors destacats. Les projeccions s'emmarquen dins del cicle 'Crims i ombres', dedicat al gènere policíac.

Aquesta nova fase del cicle s'inicia aquest dimarts, 1 d'octubre, amb una doble sessió i amb dues pel·lícules "molt diferents", segons ha informat la Generalitat en un comunicat recollit per Europa Press.

A les 18.00 hores es projecta Objetivo Señalado (1951), un thriller "històric" dirigit per Anthony Mann, ambientat durant la Guerra de Secessió i centrat en els esforços d'un detectiu per a impedir l'assassinat de Lincoln. A les 20.00 hores podrà veure's Pitfall (1948), un "curiós melodrama criminal" dirigit per André Toth i protagonitzat per Dick Powel i Lizbeth Scott.

Dins del cicle també podrà veure's Manos peligrosas (1953), "un dels millors thrillers d'espionatge de la Guerra Freda" dirigit per Samuel Fuller i protagonitzat per Richard Widmark i Jean Peters, i El cuarto poder (1952), un "híbrid de melodrama periodístic i cinema negre" dirigit per Peter Brooks i protagonitzat per Humprey Bogart.

La sèrie de pel·lícules es tanca a l'octubre amb Niágara (1953), un thriller psicològic rodat en color i ambientat en les cèlebres cascades, que va estar dirigit per Henry Hathaway i protagonitzat per Marilyn Monroe i Josep Cotten.

next