La direcció de l'escola religiosa on es fa L'escola canta desmenteix l'acusació d'adoctrinament del PPCV

Els responsables de Las Carmelitas de Castelló de la Plana afirmen que es tracta d'un projecte on "es fomenta l'esforç, l'amistat i la família"
28 febrer 2019 13:00h
"Li costarà una campanya per a poder distanciar-se d'eixa imatge de radicalitat si segueixen acusant d'adoctrinament els grandíssims professionals de l'educació valenciana", li retreu el conseller d'Educació a Beatriz Gascó. / INMA CABALLER-LES CORTS

VALÈNCIA. La direcció del col·legi concertat Las Carmelitas de Castelló de la Plana (la Plana Alta) ha desmentit l'acusació del PPCV sobre un suposat adoctrinament als alumnes a través del programa L'escola canta.

La portaveu d'Educació del PPCV, Beatriz Gascó, va impulsar la setmana passada una campanya per a denunciar que el projecte educatiu L'escola canta, desenvolupat al centre educatiu concertat de Castelló de la Plana Las Carmelitas, adoctrinava en el feminisme.

Davant aquesta acusació, la direcció del centre va emetre una circular on ressalta que el programa "fomenta l'esforç; el vertader sentit dels valors de l'amistat i la família; el bon ús de les tecnologies; la igualtat, i la solidaritat". "De fet, acaba concloent amb el fet que el secret de la felicitat és l'amor al pròxim", apunta el comunicat del col·legi. A més, s'indica que l'escola vetla perquè l'educació que imparteix s'ajuste "als valors evangèlics" i, en cas que "alguna activitat resulte contrària al nostre ideari, no dubtem a anul·lar-la".

Aquest dimecres, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va recordar a la portaveu popular que el centre ha desmentit l'acusació del PPCV d'adoctrinar els alumnes a través d'aquest programa. "Estarem sempre al costat dels professors", li va etzibar Marzà. 

"Li costarà una campanya per a poder distanciar-se d'eixa imatge de radicalitat si segueixen acusant d'adoctrinament els grandíssims professionals de l'educació valenciana", li va dir el conseller. "Acaba de dir unes acusacions molt greus", li va retreure el conseller a Gascó a les Corts després que la portaveu popular tornara a denunciar al Parlament aquest programa i titlara d'adoctrinadors els docents. "És un programa meravellós, però no li ho dic jo, li ho diuen tots els sindicats, els directors de l'escola i li ho diu també la direcció del centre de Las Carmelitas de Castelló", li va afegir Marzà. El fet de mantindre la denúncia "la deixa en la radicalitat total de l'extrema dreta, que l'únic que sap és assenyalar aquell qui pensa diferent", va concloure el conseller.


next