La demarcació d'Alacant rep els pitjors colps del temporal de Setmana Santa

Els bombers efectuen més de 180 intervencions, la majoria per cotxes atrapats i arbres caiguts
21 abril 2019 06:00h
Torrvella (Baix Segura) va ser la localitat més afectada pel temporal ja que es van tallar els accessos a la ciutat i es va haver de desallotjar un càmping. / EFE-ARXIU

VALÈNCIA. El temporal que està afectant el País Valencià aquest cap de setmana ha provocat aquest dissabte, 20 d'abril, incidents com caigudes d'arbres i cartells i ha obligat a rescatar vehicles bloquejats per l'aigua. A la demarcació d'Alacant, el Consorci de Bombers ha realitzat més de 180 intervencions.

Durant la vesprada, les pluges van deixar 10,4 litres per metre quadrat a Saix; 7,1 a Alcoi; 5,6 a Agost; 4,8 a Agres i 4,6 a Càrcer. Les ratxes màximes de vent es van registrat a Xàtiva, amb 57 quilòmetres per hora; a l'Aeroport de València, amb 50 km/h, i a Fredes, amb 55 km/h, va detallar el 112.

Fins a les 16.30 hores, el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant va dur a terme més de 180 intervencions, en la seua majoria relacionades amb caigudes d'arbres, sanejaments de façanes i cornises o l'assistència de vehicles bloquejats per aigua, entre d'altres. També es van produir diferents accidents de trànsit a Novelda, Sant Vicent del Raspeig i Oriola.

A la demarcació de València, el Consorci de Bombers va rebre al llarg de la jornada 85 avisos per vent i pluja a Manises, Nàquera, Godella, Alboraia, Silla, Paterna, Paiporta i Ontinyent, entre d'altres. A causa del temporal, les processons de la Setmana Santa Marinera van ser suspeses.

Durant el matí de dissabte, els bombers del Consorci de Castelló van realitzar 15 serveis relacionats amb el temporal i, principalment, amb el vent, va informar en Twitter. A Castelló de a Plana, l'Àrea de Seguretat va atendre 23 serveis per caiguda d'objectes, arbres i elements inestables, cap de gravetat.

Torrevella (el Baix Segura) va ser la localitat més afectada pel temporal, aquest dissabte, ja que va registrar 170 litres per metre quadrat que van obligat a tallar les principals vies d'accés de la ciutat. De fet, es va haver d'evacuar un càmping davant la persistència de la pluja. 

next