La Banda Municipal de València interpreta bandes sonores de cine famoses en un concert gratuït

El concert s'inclou en la programació de la Mostra de València i tindrà lloc aquest diumenge a les 12 al Palau de Congressos
27 octubre 2019 10:56h
El concert serà aquest diumenge a les 12 h. / EP

VALÈNCIA (EP). La Banda Municipal de València interpreta aquest diumenge a les 12.00 hores al Palau de Congressos un concert gratuït inclòs en la programació de la Mostra de València en el qual el públic assistent podrà gaudir d'un programa dirigit pel mestre Rafael Sanz-Espert, amb "conegudes i famoses" bandes sonores de cinema.

La regidora de Cultura i presidenta de la Mostra, Glòria Tello, ha convidat a la ciutadania a "gaudir" d'aquest concert "que combina música de bandes sonores molt conegudes per totes i tots, de pel·lícules universals i d'autors valencians o que han estat molt relacionats amb la nostra terra".

"La Banda Municipal torna a protagonitzar el vessant musical de la Mostra després de l'èxit de l'any passat i demostra la seua versatilitat i qualitat per a enfrontar-se a qualsevol repertori", ha assegurat.

D'aquesta manera, el públic assistent podrà escoltar el pasdoble Biba la Banda i música de La Vaquilla, de Miguel Asins-Arbó, Luces; suite sobre la pel·lícula Luces, de Jordi Peiró; Cuerpo de Élite, de Vicent Ortiz Gimeno, que serà estrenada en versió per a banda simfònica, The Godfather Saga, de Nino Rota; Momento for Morricone, d'Ennio Morricone; Carros de Foc, de Vangelis; Zorba el Griego, de Mikis Theodorakis, i Love Story, de Francis Lai.

La renovada Mostra de València-Cinema del Mediterrani se celebra des de dijous passat i finalitzarà diumenge que ve 3 de novembre. El festival repassa l'última fornada cinematogràfica feta al Mediterrani, amb una secció oficial integrada per 12 produccions inèdites a Espanya procedents de França, Líbia, Egipte, Grècia, Espanya, Turquia o Albània i una "potent" secció informativa amb quinze llargmetratges, entre els quals també s'inclouen diverses estrenes i títols destacats en altres cites internacionals.

En aquesta edició hi ha dues Palmeres d'honor, una a Liliana Cavani i una altra al director turc Ferzan Ozpetek. També un homenatge al director, productor i guionista valencià Toni Canet, mort el novembre del 2018.

A més, la Mostra de València visibilitza la creació cinematogràfica egípcia feta per dones i la "diversitat de punts de vista que li genera". També celebra l'"edat daurada" de la comèdia italiana a través d'una retrospectiva de vint pel·lícules que inclou els títols "més importants" del gènere.

next