El jutjat desestima la petició de l'Ajuntament de València de personar-se en el cas del frau de l'EMT

L'instructor entén que els interessos del consistori ja els defensa l'Empresa Municipal de Transports, personada en el cas des de l'inici del procediment
11 novembre 2019 16:43h
L'EMT com a empresa jurídica està personada ja en el cas que investiga el frau de 4 milions d'euros. / EFE

VALÈNCIA (EFE). El jutge que instrueix la causa oberta pel frau de 4 milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha rebutjat la personació de l'Ajuntament perquè considera que "no es justifica per cap motiu raonable", atés que ja està personada la citada empresa municipal.

En un escrit, al qual ha tingut accés EFE, el jutge argumenta sobre "la indubtable personalitat jurídica diferenciada de l'empresa municipal i el mateix Ajuntament", però es pregunta si totes dues parts poden exercir l'acció penal de manera simultània. En la mateixa interlocutòria exposa el magistrat: "Entenc que això no és l'adequat, perquè constitueix una duplicitat innecessària que no es justifica per cap motiu raonable".

"La personació de l'EMT està acceptada per aquest instructor en el procés davant l'evidència d'un perjudici econòmic actual i directe patit per aquesta entitat", afegeix el jutge. "El fet que aquesta empresa siga un organisme plenament participat pel mateix Ajuntament i els pressupostos anuals del qual estan englobats en els pressupostos generals municipals és una raó de més per a considerar que són els mateixos interessos, tant des de la perspectiva de la recuperació dels fons, com des de la de les facultats de coneixement, al·legació, participació, en suma, en aquest procés", ha afegit.

"El que és clar és que l'objecte de la seua pretensió de rescabalament en l'àmbit civil, arribat el cas, no pot fer-se d'una manera doble (o el perjudici econòmic s'atribueix a l'empresa defraudada o s'atribueix a la corporació, però no pot ser reclamada per empresa i corporació conjuntament)", entén l'instructor.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next