El jutjat de Nules sobreseu la causa contra l'alcaldessa de la Vall d'Uixó per l'enderrocament de la creu

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians ha anunciat que recorrerà contra la interlocutòria judicial i que emprendrà noves mesures legals contra la socialista Tania Baños
9 octubre 2019 17:30h
El jutjat d'instrucció número 1 de Nules va citar Baños a declarar com a investigada el passat 25 de juliol per l'enderrocament de la creu arran d'una querella que va presentar l'any passat l'associació. Imatge d'arxiu

CASTELLÓ DE LA PLANA (EP). El jutjat de Nules ha decretat el sobreseïment provisional de la causa en la qual s'investigava l'alcaldessa de la localitat de la Vall d'Uixó (la Plana Baixa), la socialista Tania Baños, arran d'una querella interposada per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians després de l'enderrocament de la creu de la plaça de la Pau.

L'entitat, que ha informat del sobreseïment de la causa en un comunicat, ha anunciat que recorrerà contra la interlocutòria judicial i que emprendrà noves mesures legals contra Baños per tràfic d'influències. Segons l'organització, la primera edil de la Vall d'Uixó va adjudicar l'enderrocament de la creu a una empresa que era "afí al seu partit polític".

El jutjat d'instrucció número 1 de Nules va citar Baños a declarar com a investigada el passat 25 de juliol per l'enderrocament de la creu, arran d'una querella que va presentar l'any passat l'associació, per prevaricació i incitació a la discriminació en considerar que el consistori havia procedit a l'enderrocament del monument religiós "sense esperar que es dirimiren els processos judicials oberts".

L'entitat sol·licitava al jutge la reposició de la creu, així com l'abonament dels costs derivats del seu enderrocament i d'una hipotètica posterior reconstrucció als responsables de l'enderrocament.

La presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha mostrat el seu convenciment que els donaran la raó "perquè hi ha jurisprudència que avala" la seua petició i perquè la retirada de la creu "obeeix únicament a l'odi contra els cristians, perquè ni tan sols existia acord plenari".

next