La jutgessa desestima el recurs de la Generalitat i no reobrirà la causa contra Camps pel forat de la F1

L'Advocacia sostenia davant la instructora que existeixen "seriosos indicis de criminalitat" contra l'expresident
8 febrer 2019 18:54h
La jutgessa va arxivar provisionalment les actuacions el passat 26 de desembre. / GENERALITAT

VALÈNCIA. El Jutjat d'Instrucció número 2 de València ha desestimat el recurs de reforma formulat per l'Advocacia de la Generalitat contra el sobreseïment provisional de la causa contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps relativa a les negociacions per a l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València a través de Valmor Sports SL i la posterior absorció d'aquesta societat per part de l'empresa pública Circuit del Motor, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià en un comunicat.

En el seu escrit, l'Advocacia sostenia davant la instructora que existeixen "seriosos indicis de criminalitat" contra Camps, per la qual cosa sol·licitava la continuació de la investigació, la transformació de les diligències prèvies en procediment abreujat (el seu processament) i la unió d'aquesta peça principal amb la segona, la compra de Valmor per Circuit del Motor.

Així mateix, demanava la declaració com A investigats de l'expresident Camps i de Belén Reyero, qui va ser assessora d'aquest i després encarregada d'esdeveniments en la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), així com "de les persones que resulten presumptament responsables dels fets objecte d'investigació".

Així, en una interlocutòria notificada aquest divendres a les parts, la magistrada argumenta que "no existeixen dades noves que obliguen a reobrir les diligències" i QUE el dret processal penal no permet "establir una causa general de caràcter prospectiu".

La jutgessa va arxivar provisionalment les actuacions el passat 26 de desembre respecte a l'últim dels investigats, l'expresident Camps. La titular del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de València ha desestimat ara el recurs de l'Advocacia de la Generalitat contra el sobreseïment pel fet que conté "arguments ja utilitzats en altres ocasions". La investigació, segons la instructora, ha de concretar-se "en la forma en què en el seu moment ho va fer el Ministeri Públic: centrant les acusacions en la signatura del tan repetit contracte de fiançament".

La jutgessa rebutja també unir de nou aquestes diligències a una altra de les peces separades en què es va dividir la causa inicial. La interlocutòria exposa que tant eixa divisió com el sobreseïment provisional del procediment acordat per als altres exalts càrrecs de la Generalitat que estaven sent investigats al costat de Camps no van ser objecte de recurs en el seu moment per part de l'Advocacia de la Generalitat.

next