El jutge obri judici contra Camps pel contracte de Fitur amb la Gürtel i li imputa també tràfic d'influències

Fonts jurídiques calculen que el judici s'assenyalarà la pròxima primavera
19 setembre 2019 17:01h
El jutje De la Mata envia Camps a la banqueta pels delictes de prevaricació, frau i tràfic d'influències, si bé rebutja fer-ho pel de malversació. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El jutge del cas Gürtel, José de la Mata, ha dictat aquest dijous interlocutòria d'obertura de judici oral a l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per l'adjudicació presumptament irregular a la trama de Francisco Correa d'un expositor en Fitur 2009.

De la Mata l'envia a la banqueta pels delictes de prevaricació, frau i tràfic d'influències, si bé rebutja fer-ho pel de malversació, ja que no ha sigut investigat en aquesta peça per eixe últim delicte. El magistrat ha adoptat aquesta decisió en una interlocutòria, contra la qual no hi cap recurs, després que la sala penal confirmara el seu processament per aquests fets. Fonts jurídiques calculen que el judici s'assenyalarà per a la pròxima primavera.

Segons el jutge, qui va ser responsable d'Orange Market i mà dreta de Francisco Correa al País Valencià, Álvaro Pérez Alonso 'el Bigotes', i el gerent d'aquesta empresa, Cándido Herrero, "sota la superior direcció" del líder de la Gürtel i del seu número dos, Pablo Crespo, "es van concertar amb Camps perquè aquest, com a màxima autoritat autonòmica, disposara el necessari perquè el contracte del muntatge de l'estand de Grans Projectes de Fitur fora directament adjudicat a Orange Market al marge de la tramitació de cap procediment de contractació".

Pel que fa al delicte de tràfic d'influències, el jutge entén també raonable sostindre que l'expresident valencià va exercir influència sobre l'aleshores directora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, per a aconseguir que aquesta "donara les ordres inapel·lables perquè se li adjudicaren a Orange Market –que va obtindre un benefici econòmic directe per això– els treballs relatius al muntatge del referit estand de Grans Projectes".

Així doncs, Anticorrupció acusa Camps de prevaricació i frau i demana 2 anys i mig de presó. L'acusació popular que exerceix el PSOE eleva la seua petició a 9 anys en afegir a aquests delictes el de tràfic d'influències, a més de 15 anys d'inhabilitació absoluta i 16 anys d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.

next