Juristes Valencians distingeix l'expresident del Suprem Pascual Sala amb el premi Gregori Maians

L'associació reunirà al juliol representants dels ajuntaments en un acte per a sumar adhesions a favor de recuperar el dret civil valencià
29 juny 2019 17:48h
El col·lectiu de juristes destaca la "defensa dels interessos valencians en l'àmbit del poder judicial" de l'expresident del Tribunal Suprem. / MINISTERI DE LA PRESIDÈNCIA

VALÈNCIA. L'Associació de Juristes Valencians, l'entitat que promou la modificació constitucional que possibilite la recuperació del dret civil valencià, reunirà l'11 de juliol representants dels ajuntaments valencians durant una jornada amb què el col·lectiu busca sumar adhesions en favor del dret civil valencià i que tindrà lloc amb motiu del deslliurament de la primera edició del premi Gregori Maians-Juristes Valencians.

La institució atorgarà aquest guardó a l'expresident del Tribunal Suprem, Constitucional i el Consell General del Poder Judicial Pascual Sala (València, 1935) per la seua trajectòria professional i "la seua defensa dels interessos valencians en l'àmbit del poder judicial", ha explicat l'associació en un comunicat.

També s'ha convidat a l'acte "la pluralitat d'entitats de la societat civil que donen suport a la reivindicació", des d'àmbits empresarials, sindicals, socials, agricultors, culturals, veïns, consumidors, que el passat 19 de juny van acompanyar Juristes Valencians a les Corts per a presentar la moció que instava el Parlament que reprenguera la tramitació de la reforma.

Des de Juristes Valencians han incidit que aquesta reclamació té un "fonament històric indubtable" però també suposa una "reclamació de futur perquè els valencians disposen d'una eina que els permeta millorar la seua qualitat de vida en qüestions tan quotidianes com el règim matrimonial, l'herència i la legislació de parelles de fet".

"Ens obri la possibilitat de tindre una legislació moderna que, per exemple, preveja la successió d'empreses possibilitant en molts casos la continuïtat d'aquells xicotets negocis tan arrelats en el nostre teixit productiu", ha afirmat l'associació.

next