Joaquim Forn demana eixir de la presó per a ser president d'una mesa el 28-A

La dona de l'exconseller català, Laura Masvidal, va trobar a casa la notificació de la Junta Electoral quan va tornar d'una visita a la presó
7 abril 2019 11:29h
L'exconseller català d'Interior Joaquim Forn, responent les preguntes del fiscal en el judici de l'1-O al febrer. / SENYAL TRIBUNAL SUPREM

BARCELONA. Joaquim Forn ha demanat poder eixir de la presó per a fer de president d'una mesa electoral el 28-A, després de ser citat per la Junta Electoral. En una entrevista a Rac 1, la seua dona, Laura Masvidal, ha explicat que van presentar un escrit immediatament i que ja han fet la gestió. "El que és surrealista és la situació, no això, perquè el Joaquim té els drets i deures polítics intactes. No està jutjat, és un ciutadà normal. I això és un sorteig aleatori", ha afegit. 

Fins ara, els tribunals han rebutjat sistemàticament totes les seues peticions d'eixir de presó preventiva. "Anem demanant llibertat cada pocs dies perquè el senyor Marchena ho tingui sobre la taula. A veure si un dia, dormint, li ve la llum i els la vol donar", ha explicat Masvidal.

A més, Masvidal ha contat que la setmana passada Forn es va trobar "molt malament" i ha defensat que no és el mateix que vaja al judici amb les condicions que estan que si estigueren fora de la presó. També ha assenyalat que seria "ideal" que pogueren participar de la campanya electoral.

En un article publicat aquest dissabte en l'Ara, Masvidal revela que va trobar a casa, en tornar de visitar Forn a la presó, la carta de la Junta Electoral.

"Arribo a casa i rebo la citació de la Santa i Sagrada Junta Electoral: Joaquim Forn i Chiariello ha estat escollit per fer de president de mesa electoral. Això és Espanya! Potser el jutge ho considerarà, aquest cop sí, un bon motiu per deixar-lo en llibertat", relata Masvidal.

next