La Junta d'Andalusia reconeix que hi ha carn La Mechá comercialitzada com a marca blanca

Tres persones han mort i 190 s'han vist afectades pel bacteri 'Listeria monocytogenes'
23 agost 2019 17:12h
El Ministeri de Sanitat reunirà aquest dilluns els consellers de totes les autonomies. / EUROPA PRESS

MADRID. La Junta d'Andalusia ha reconegut aquest divendres que s'ha comercialitzat carn entatxonada La Mechá, elaborada per l'empresa Magrudis de Sevilla, com a marca blanca, i, per tant, està al mercat sense identificar i pot estar contaminada pel bacteri Listeria monocytogenes.

Per aquest motiu, el subdirector de Protecció de la Salut de la Junta, Jesús Peinado, ha explicat que cal tornar a iniciar tot el procediment per a buscar tota la carn que té ''la mateixa naturalesa'' i està comercialitzada sense estar ''identificada''.

Aquest divendres ha mort un home de 72 anys a Andalusia, malalt de càncer terminal, com a conseqüència de listeriosi. És la tercera mort, després que aquest dijous es coneguera una altra víctima a Cantàbria que no té relació amb el brot d'Andalusia. El Ministeri de Sanitat reunirà aquest dilluns els consellers de totes les autonomies.

Així ho ha explicat la ministra portaveu, Isabel Celaá, que ha recalcat que s'està actuant i treballant d'acord amb tots els protocols i que s'ha comunicat a totes les comunitats autònomes que tenen les competències en matèria de salut, perquè es posen en marxa totes les actuacions, però que és el govern espanyol qui ha de fer el control de les mesures posades en marxa. Les persones afectades ja són vora 190, 99 de les quals estan ingressades i entre les quals hi ha 31 embarassades.

next