La Junta d'Andalusia destinarà 100.000 euros a ''pal·liar els problemes'' de la immersió lingüística 'a l'exterior'

Aquest és un dels 34 punts pactats pel PP, Ciutadans i Vox per a aprovar els pressupostos del 2019 i el 2020
14 juny 2019 11:20h
Imatge d'arxiu de la signatura de l'acord d'investidura de Juanma Moreno com a president d'Andalusia entre el PP i Vox. / PP

BARCELONA. La Junta d'Andalusia destinarà 100.000 euros dels pressupostos del 2019 i del 2020 a donar suport a les entitats destinades a activitats de promoció cultural i d'orientació andalusa a l'exterior perquè puguen implantar programes i activitats amb les bases necessàries per a ''pal·liar els problemes que originen en els descendents dels membres d'aquestes comunitats els processos d'immersió lingüística'', que consideren que poden ''incidir'' en l'abandonament ''gradual'' de les seues arrels culturals i lingüístiques. 

Aquest és un dels 34 acords que el govern andalús ha pactat amb Vox per a poder donar llum verda als comptes públics els dos propers exercicis. D'aquesta manera, es vol donar ''suport'' als membres de la comunitat andalusa a les zones ''amb problemes'' en matèria d'immersió lingüística. A través de l'acord es modificaran les bases reguladores de les subvencions a comunitats andaluses, mitjançant un concurs públic.

next