El judici per l'accident de metro de València començarà el 27 de gener

El jutjat penal número 6 de València ha fixat inicialment 66 sessions per a la celebració de la vista oral i en elles compareixeran quasi 300 testimonis i perits
10 desembre 2019 17:55h
L'advocat de l'Associació de Víctimes de l'Accident de Metro del 3 de Juliol (AVM3J) reclama en el seu escrit d'acusació una condemna de quatre anys de presó –cinc mesos més que la Fiscalia– per a cadascun dels huit acusats per aquest succés. / EFE/Kai Försterling

VALÈNCIA (EFE). El judici contra huit exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per l'accident de metro registrat a València el 3 de juliol del 2006, que es va deixar 43 morts i 47 ferits, començarà el pròxim 27 de gener i es prolongarà, previsiblement, fins al mes de juliol del 2020. 

El jutjat penal número 6 de València ha fixat inicialment 66 sessions per a la celebració de la vista oral i en elles compareixeran quasi 300 testimonis i perits, segons consta en la diligència d'ordenació signada aquest dimarts, que ha sigut notificada a les parts.

El judici se celebrarà a la Sala Tirant de la Ciutat de la Justícia de València. Després de dedicar les primeres jornades a qüestions prèvies, arribaran les declaracions dels acusats, assenyalades per als dies 4, 5, 6, 7 i 10 de febrer.

Entre l'11 de febrer i el 8 de juliol es practicarà la prova testifical i pericial. Finalment, durant el 13 de juliol del 2020 –i els dies posteriors si fora necessari– se celebraran el tràmit de la prova documental, les conclusions i els informes.

L'advocat de l'Associació de Víctimes de l'Accident de Metro del 3 de Juliol (AVM3J) reclama en el seu escrit d'acusació una condemna de quatre anys de presó –cinc mesos més que la Fiscalia– per a cadascun dels huit acusats per aquest succés, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides després de descarrilar un comboi de la Línia 1 als voltants de l'estació de Jesús.

A més de l'exgerent d'FGV Marisa Gracia, entre els investigats es troben els exdirectius d'aquesta empresa pública Juan José Gimeno Barberá, Vicente Antonio Contreras Bornez, Manuel Sansano Muñoz, Francisco García Sigüenza, Sebastián Argente Cuesta, Luis Miguel Domingo Alepuz i Salvador Orts Pardo.

La Fiscalia demanava, en les seues conclusions provisionals, tres anys i set mesos de presó per als huit processats, en considerar-los autors materials per omissió o per cooperació necessària de 43 delictes d'homicidi, per imprudència greu professional; de 47 delictes de lesions, per imprudència greu professional, i d'un delicte contra els drets dels treballadors.

next