Juan Roig: "No s'entén que València i Alacant encara no estiguen unides amb AVE"

La plataforma Quiero Corredor impulsa a Elx el segon xequeig semestral sobre l'estat del Corredor Mediterrani
28 novembre 2019 12:21h
Juan Roig assegura que "Espanya mereix tindre un Corredor Mediterrani". / ARXIU

ELX. La ciutat d'Elx acull aquest dijous l'Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani i el segon xequeig semestral a la Institució Firal Alacantina (IFA), que ha congregat més de 1.500 inscrits que es reuneixen per a defensar el Corredor Mediterrani, una infraestructura clau per a la competitivitat, la
cohesió, la vertebració i la mobilitat. 

Entre els assistents destaquen el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris –impulsora de la plataforma Quiero Corredor, que organitza l'esdeveniment– Vicente Boluda, i empresaris de la talla d'Adolfo Utor (Baleària), José Ignacio Goirigolzarri (Bankia) i Juan Roig (Mercadona), entre d'altres.

En declaracions als mitjans després d'una trobada amb empresaris abans de l'inici de l'acte, Roig ha reiterat que "no s'entén que València i Alacant encara no estiguen unides amb AVE", i ha instat la societat civil a continuar reivindicant l'Espanya circular –sense deixar de banda la radial– i el Corredor Mediterrani.

En aquesta línia ha insistit que "Espanya mereix tindre un Corredor Mediterrani" i que cal reivindicar-lo "estiga qui estiga en política". "Necessitàvem [el Corredor] amb la UCD, amb el PP i amb el PSOE, i el continuarem reivindicant", ha remarcat i ha lamentat que el viatge de València a Barcelona coste tres hores i mitja.

Assistents a l'esdeveniment

Aquest és precisament l'objectiu de l'esdeveniment que se celebra dues vegades a l'any: fer una demostració de força i mostrar que els principals empresaris de l'Estat volen el Corredor Mediterrani. 

L'objectiu de l'acte és analitzar els avanços que es realitzen en la infraestructura, conscienciar el conjunt del país perquè s'implique en la seua reivindicació i aconseguir que els representants públics es comprometen a complir, en els terminis establits, l'execució de la infraestructura perquè la mateixa siga una realitat.

Estava també prevista la presència del ministre de Foment, José Luís Ábalos, que finalment no ha pogut assistir a causa de les negociacions per a la formació de govern. En el seu lloc hi assisteix el secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura. 

En canvi, sí que assisteixen Boluda; Federico Félix, president Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana, de la fundació Pro-AVE i vicepresident de FERRMED; Yaiza Canosa, CEO de Goi; Amuda Goueli, cofundador i CEO de Destinia, i David Pistoni, CEO i cofundador de Zeleros.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next