Una facció dels joves de Compromís insten els 'majors' a iniciar el camí per a fer de la coalició un partit

Joves-PV, que aglutina les joventuts del Bloc i dels adherits, assegura que si no s'atén la seua demanda demanaran al Bloc que permeta l'entrada dels militants de Gent de Compromís
1 agost 2019 11:30h
Joves PV- Compromís ha pres la decisió de donar suport a Gent de Compromís en una assemblea. JOVES PV-COMPROMÍS

VALÈNCIA. Joves PV-Compromís ha aprovat en la seua última Assemblea Nacional donar suport al col·lectiu de militants Gent de Compromís, que recentment ha decidit aturar la seua activitat com a conseqüència de la falta d'estructures orgàniques que canalitzen la seua participació.

Els membres de Gent de Compromís van anunciar el passat 15 de juliol la decisió de "cessar indefinidament en la seua activitat organitzada a causa de la manca de democràcia interna" que, asseguren, pateix Compromís. Amb aquesta mesura, els independents posen punt final a uns anys en què no han aconseguit que els partits que conformen la coalició els dotaren de la representativitat que ells consideren que mereixien.

D'aquesta manera, l'organització juvenil que aglutina la militància menor de 31 anys del Bloc i de Gent de Compromís ha lamentat en un comunicat el cessament de l'activitat per part dels independents i insta la coalició valencianista a "reprendre el camí de la regeneració democràtica al si de l'organització".

Davant la situació, les joventuts demanen als partits fundadors de la coalició –Bloc, Iniciativa i Els Verds-Equo– que emeten un posicionament clar i ferm sobre la situació actual.

En aquest sentit, els militants de Joves PV apunten que si no es compleixen les seues demandes, la formació ha acordat en la seua Assemblea instar el Bloc Nacionalista Valencià a iniciar un procés d'obertura per a eixamplar les bases, semblant al que Joves PV-Compromís va fer l'any 2014. Un procés pel qual el Bloc Jove va canviar la seua denominació a Joves PV-Compromís amb la intenció de constituir-se com les joventuts de Compromís. Un procés que no ha culminat, atés que al partit de Mónica Oltra segueix existint la formació Joves amb Iniciativa.

next