Josep Igual, Joan Duran, Josep Colomer i Carles Batlle, guanyadors de la 48a edició dels Premis Octubre

Els autors han sigut guardonats amb els premis Joan Fuster d'Assaig, Vicent Andrés Estellés de Poesia, Andròmina de Narrativa i Pere Capellà de teatre, respectivament
26 octubre 2019 13:20h
D'esquerra a dreta: Josep Igual, Joan Duran i Josep Colomer. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA.  Josep Igual, Joan Duran, Josep Colomer i Carles Batlle són els guanyadors de l'edició 48 dels Premis Octubre d'assaig, poesia, narrativa i teatre respectivament, que han sigut entregats aquest dissabte per l'editorial Tres i Quatre.

El Premi Joan Fuster d'Assaig ha recaigut en Josep Igual per L'eternitat enamorada, "una obra hereva de la tradició assagística catalana, amb Joan Fuster com a figura destacada, amb una clara voluntat d'estil i una prosa poètica en el millor sentit de la paraula". El jurat ha estat compost per Lluís Calvo, Mariona Lladonosa, Antoni Martí Monterde, Joan Safont i Anna Sallés

Joan Duran s'ha fet amb el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia gràcies a Nua cendra. El jurat, format per Ricard Mirabete, Teresa Pascual, Lucia Pietrelli, Pere Antoni Pons i Begonya Pozo, ha destacat "la precisió formal, la intel·ligència expressiva, la intensitat sempre controlada i la capacitat per a fer conviure la carnalitat de l'ésser humà amb la seva dimensió simbòlica i lingüística".

Quant al Premi Andròmina de Narrativa, ha anat a parar a mans de Josep Colomer per l'obra Les espines del peix. Un jurat compost per Borja Bagunyà, Núria Cadenes, Joan-Lluís Lluís, Adrià Pujol Cruells i Anna Punsoda ha escollit aquest text per "la seua singularitat i ambició literària", a més del fet de ser "un llibre d’una textura ben original" que "narrativament es tracta d’un llibre-món". També han destacat que està "farcit d'imatges poderoses, de personatges guinyol i vertebrat per una prosa de vegades excessiva".

Finalment, el Jurat que ha atorgat el Premi Pere Capellà de Teatre estava integrat per Marc Artigau, Carles Cabrera, Pitus Fernàndez, Vicent Ferrer i Aina Tur. L'obra guanyadora, Nòmades, de Carles Batlle, destaca per "la confluència de llenguatges escènics i l'estructura formal, que conjuga elements dramàtics i narratius".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next