José Martí assenyala com a "gran repte" de la Diputació de Castelló la lluita contra el despoblament 

El futur president de la corporació provincial vol que aquesta "mire a l'interior de Castelló" i "que siga de tots, sense clientelismes ni favoritismes" 
20 juny 2019 11:15h
"S'ha acabat la pràctica de fer de la Diputació un contrapoder polític del govern autonòmic". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El candidat socialista a presidir la Diputació de Castelló, l'alcalde de Suera Josep Pascual Martí, va declarar després d'haver sigut escollit per al càrrec que "el gran repte" que tenen per davant és el de fer una institució provincial "que mire a l'interior de Castelló i que s'ocupe del gran problema que és el despoblament, una batalla que no serà fàcil guanyar però per la qual val la pena lluitar".

Martí va assegurar que "la Diputació ha de ser de tots, sense clientelismes ni favoritismes". El futur president va afirmar que vol que la seua gestió al capdavant de la corporació estiga inspirada pels vells ideals de la Il·lustració: "La llibertat, la igualtat i, sobretot, la fraternitat".

A més, va mostrar la seua voluntat d'escoltar tothom, molt especialment els alcaldes, "per a governar amb ells des de la concertació", i "de forma coordinada i en col·laboració amb la Generalitat Valenciana", perquè, segons va apuntar, "s'ha acabat ja aquella vella pràctica de fer de la Diputació una mena de contrapoder polític del nostre govern autonòmic".

El comité provincial del PSPV a la demarcació de Castelló va aprovar per un 97,3% dels vots emesos que l'alcalde de Suera fora el candidat socialista a presidir la Diputació provincial. D'aquesta manera, el comité va donar suport "de forma aclaparadora" a la proposta que havia realitzat al plenari l'Executiva Provincial que encapçala Ernest Blanch, segons ha informat el partit en un comunicat.

La proposta que l'Executiva va sotmetre a la consideració del comité provincial va ser la consensuada en una reunió prèvia celebrada aquest dimecres en què, per unanimitat, els dotze diputats provincials del Partit Socialista van decidir que Josep Martí es convertira en el president de la futura "Diputació del canvi".

El secretari provincial del PSPV, Ernest Blanch, va destacar que, amb Josep Martí i els diputats provincials del Partit Socialista, "per fi ha arribat la Diputació del canvi, que tindrà un objectiu molt clar: servir la gent". Un canvi –va dir– amb el qual es passarà de la vella a la nova política "perquè hem vingut per a revolucionar la Diputació, per a convertir-la en una institució pròxima i àgil que entén el que passa i que estarà sempre disposada a prestar serveis allí on no n'hi ha".

Blanch va agrair l'esforç que van fer els alcaldes i els regidors del Partit Socialista durant la campanya electoral i en els quatre anys previs, "perquè amb el seu treball ha sigut possible guanyar la Diputació".

"Ha sigut el triomf dels 102.802 vots collits en les passades eleccions municipals, el 38,84% dels emesos, que representen un increment del 10,42% del nombre de sufragis respecte al 2015", va destacar Blanch, qui va recordar que "feia 11 anys i 13 eleccions que el Partit Socialista no superava els 100.000 vots a la província de Castelló".

next