Goirigolzarri demana celeritat en la privatització de Bankia per a evitar "temptacions" d'utilitzar-la com banc públic

El president de l'entitat demana al govern que isca de les eleccions del 28 d'abril que evite ingerències polítiques en la gestió del banc
21 març 2019 17:52h
Goirigolzarri assegura que Bankia té previst complir el pla estratègic tot i que no augmenten els tipus d'interés. / EFE

VALÈNCIA. El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha reiterat aquest dijous que cal privatitzar Bankia per a evitar que el govern espanyol tinga la "temptació" d'utilitzar-la com una entitat pública. 

En una trobada amb mitjans de comunicació prèvia a la junta general d'accionistes que se celebra aquest divendres a València, Goirigolzarri ha explicat que, si poguera "escriure una carta als Reis d'Orient" sobre el govern que isca de les eleccions generals del 28 d'abril, demanarien que l'executiu es comporte "de forma tan exquisida com els governs que hi ha hagut fins ara" en el que respecta a la ingerència política en l'entitat i que s'accelere el procés de privatització de l'entitat. No obstant això, el president de Bankia ha assenyalat que "no és el moment" idoni per a privatitzar el banc perquè les entitats bancàries privades estan sent penalitzades a Europa en aquests moments.

Pel que fa al pla estratègic, Goirigolzarri ha assenyalat que tenen previst complir tant els beneficis previstos de 1.300 milions d'euros de benefici el 2020 com repartir entre els seus accionistes 2.500 milions d'euros en dividends i devolució de l'excés de capital. El president de l'entitat ha assegurat que, tot i que l'increment dels tipus d'interés no ha sigut l'esperat, compliran les previsions.

D'altra banda, Goirigolzarri ha negat que entre en les seues previsions figure cap fusió "ni amb bancs menuts ni grans"; tampoc amb el BBVA. Pel que fa a la previsió del tancament d'oficines, el directiu ha explicat que no es preveu un tancament "abrupte" d'oficines ni cap reducció de la plantilla.

Pel que fa a la fusió amb BMN, el president de Bankia assegura que estan contents amb el resultat, com també ho estan els treballadors d'eixa entitat. Així, ha explicat que es tanca una etapa i s'obri un nou cicle en el qual per primera vegada s'incorpora "talent". Així, ha explicat que han incorporat vora 200 professionals dels àmbits tècnics, la intel·ligència artificial, l'experiència client i la xarxa comercial.

next