Ribó i Gómez signen aquest dijous el pacte del Rialto 

L'alcalde de València explica que aquest dimecres estan duent-se a terme "les últimes correccions"
17 juliol 2019 18:50h
Ambdós partits signaran a les 13 hores el pacte del Riato. / DLV 

VALÈNCIA. El pacte de govern entre Compromís i el PSPV a València se signarà aquest dijous a les 13 hores i serà batejat com a pacte del Rialto. L'alcalde de València, Joan Ribó, i la portaveu socialista, Sandra Gómez, subscriuran els punts del Programa de Govern Municipal de l'Acord del Rialto acompanyats dels regidors de l'equip de govern. 

L'acord es va tancar i anunciar divendres passat després que arribaren a bon port les negociacions entre totes dues formacions, i que es concloguera que l'executiu local comptarà aquesta legislatura amb dues vicealcaldies –una per a Compromís i una altra per al PSPV– i nou àrees de gestió

Des d'aquest dia i a partir també de la distribució d'àrees i delegacions, s'ha estat treballant per a tancar i perfilar detalls i altres qüestions, especialment relacionades amb el programa de govern, i per a poder-les plasmar sobre el paper. 

"S'estan fent les últimes correccions. Hem anat una mica atabalats. El que puc assegurar és que serà aquesta setmana", ha assenyalat Ribó aquest matí preguntat per la formalització de l'acord de govern després de la trobada que ha mantingut amb el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent. 

El primer edil ha explicat que s'ha ampliat el contingut del programa comú del nou executiu local, en passar de 35 punts en el govern de La Nau –l'executiu que durant l'anterior mandat presidia i integraven Compromís, PSPV i València en Comú– a uns 65 en l'actual govern. 

"Ho hem diversificat molt més. Crec que anem a 65 punts. És possible que igual sume algun o baixe", ha manifestat el primer edil, que ha comentat que, excepte el referit al programa, "la resta està tot signat o per la Junta de Govern o per l'alcalde". 

next