El Jardí Botànic de València s'uneix a la setmana de la ciència amb xarrades, tallers i visites guiades

El centre acollirà diverses activitats gratuïtes entre aquest dilluns 18 de novembre i el diumenge 24
17 novembre 2019 13:49h
El diumenge 24 està prevista la jornada de portes obertes al Botànic. / COKE / JARDÍ BOTÀNIC

VALÈNCIA. A partir del dilluns 18 de novembre se celebra la setmana de la ciència. Una cita anual que s'estendrà fins al diumenge 24 de novembre i que té com a objectiu promoure i divulgar la ciència entre tots els públics. Així, diversos enclavaments valencians han preparat activitats especials perquè la ciutadania puga gaudir de la ciència de forma lúdica i instructiva.

Un d'ells és el Jardí Botànic de València, que ha preparat un seguit d'activitats gratuïtes que van des de xarrades i visites guiades fins a tallers i vídeos. De fet, aquest dilluns llançaran el primer dels quatre vídeos de la sèrie 'Un Jardí de ciència', que es podrà seguir per YouTube. El vídeo complet que recull els 4 fragments es publicarà el dia 22.

Segons explica el centre en un comunicat, la primera activitat està prevista per al dia 21. Serà una xarrada impartida per Jaime Güemes, director del Jardí, en la qual es parlarà sobre la conservació de la flora i la fauna. L'acte està previst a les 19 hores a la sala Hort de Tramoieres.

El plat fort arribarà el diumenge 24, quan estan previstes la jornada de portes obertes al Botànic i una vista guiada al Jardí i a les dues exposicions de microreserves. La visita dura dues hores i es farà a les 11 hores, a les 12 hores i a les 13 hores. 

També hi haurà una visita guiada enfocada al públic infantil amb passes a les 11.30 hores i a les 12.30 hores. Aquesta visita es complementa amb un taller de plantes aromàtiques, a càrrec de Ginko Educación on es mostra on es troba l'aroma de les plantes,  la seua funció en la natura  i com es pot utilitzar.

Els assistents al taller elaboraran una bosseta de planta seca aromàtica, que és un antiarnes natural. S'explicarà com s'extrau l'aroma de les plantes, mitjançant un alambí i altres coses curioses de les plantes aromàtiques. Durant l'itinerari pel Jardí es visitaran especialment zones on podem trobar plates aromàtiques, per poder conéixer-les i olorar-les.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next