Isabel Bonig celebra l'avançament electoral però preferia un 'superdiumenge'

La presidenta del PPCV assegura que el bloc de dretes "està mobilitzat i que té ganes d'acudir a les urnes a dir-li a Sánchez que no vol les seues polítiques i el seu diàleg amb aquells que volen trencar amb Espanya"
15 febrer 2019 12:13h
Bonig acusa a Sánchez d'utilitzar les institucions per a fer campanya electoral per als comicis que ha convocat aquest divendres. / PPCV

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assenyalat, després de l'anunci per part del president del govern espanyol d'avançar les eleccions generals al 28 d'abril, que aquest avançament era "el millor que podia passar". Al seu partit estan "preparats", però ha assenyalat que hauria preferit concentrar totes les votacions en un 'superdiumenge' el 26 de maig perquè "hauria permés un estalvi de 200 milions d'euros".

"Però Sánchez està pensant en ell, exclusivament en ell, i per això convoca el 28 d'abril, per això utilitza la Presidència del Govern. Vol primer les generals perquè tots els barons socialistes estiguen mobilitzats i puguen remar en la mateixa direcció", ha dit i ha criticat que haja començat aquest divendres la campanya "des d'una institució (Moncloa) objectiva i neutral, al servei dels espanyols i amb diners de tots".

Després de la declaració del president espanyol, Bonig ha assenyalat que "feia temps que no es veia una expressió de filibusterisme i de trilerisme" com aquesta, amb un "discurs a l'estil de Chávez i al més pur estil grandiloqüent, plagat de falsedats". Ha afirmat que la moció de censura "no va ser constructiva", sinó per a tirar Mariano Rajoy amb un compromís de convocar immediatament eleccions.

"I han passat 8 mesos d'agonia fins que s'ha donat de cara amb la realitat i ha hagut de convocar, ja que no tenia suports parlamentaris per a continuar", ha afegit la presidenta del PPCV, que ha apuntat que, ja que el seu full de ruta "és tan social", Sánchez "podia haver estalviat 200 milions a les arques públiques unint les cites electorals, perquè es votarà dos dies diferents pel capritx d'un president que hui ha anteposat el seu interés personal al de tots els espanyols amb una sèrie de mentides i una utilització política de la Presidència del Govern com mai s'havia vist".

Al seu judici, el cap de l'executiu espanyol "esperarà al 5 de març per a aquesta convocatòria per a poder tindre uns quants Consells de Ministres on utilitzar la Presidència del Govern que paguem entre tots per a fer campanya electoral".

També ha lamentat Bonig que els socialistes hagen criticat els qui van acudir a la manifestació del passat diumenge a Madrid i ha recordat que Bildu, PNB i "els separatistes colpistes" van donar suport a la moció de censura perquè Sánchez "utilitzara el Falcon volando voy, volando vengo". "Si ara hi ha un judici pel procés al Suprem és perquè un dia el PP va recórrer contra l'Estatut català".

"No a un govern sense principis"

Isabel Bonig s'ha mostrat convençuda que el poble "decidirà i votarà lliurement i democràticament el que li va usurpar en aquella moció de censura" i dirà "que no vol un govern com el del senyor Sánchez, sense principis, sense valors i al servei dels separatistes".

Respecte al fet que la data triada caiga en ple pont a València i puga fer augmentar l'abstenció, ha assenyalat que "almenys tota la gent del bloc de centre dreta està mobilitzada i té ganes d'acudir a les urnes a dir a Sánchez que no volen les seues polítiques i el seu diàleg amb aquells que no volen dialogar i l'única cosa que volen és trencar amb Espanya". "Nosaltres en plena Setmana Santa continuarem fent campanya, assistirem com hem assistit tota la vida", ha dit.

Sobre la possibilitat d'un avançament de les autonòmiques, ha indicat que "ja només faltava això" ja que, encara que és potestat del president Ximo Puig, "serien uns quants milions més a les afeblides arques públiques". "Espere que no les convoque per una qüestió econòmica", ha afirmat, encara que si s'avancen, el PPCV "està preparat".


next