Intersindical demana al Consell "un impuls decidit" per a avançar "cap a la igualtat lingüística plena"

L'organització sindical reivindica l'aprovació d'una Llei d'Igualtat Lingüística així com l'establiment de la competència lingüística per a l'accés a la funció pública
22 juny 2019 13:50h
Intersindical valora positivament algunes de les mesures aprovades en l'anterior legislatura, però creu que han de ser complementades amb altres que facen del valencià "una veritable llengua d'ús en tots els àmbits de la societat valenciana". / EFE 

VALÈNCIA. Intersindical Valenciana demana al Consell "un impuls decidit a la política lingüística per a avançar cap a la igualtat lingüística plena al País Valencià".

Així ho ha fet saber el sindicat en una nota enviada als mitjans, on també valora positivament algunes de les mesures aprovades en l'anterior legislatura "com ara el decret d'usos administratius i institucionals de les llengües oficials, la creació d'una Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat i del Consell Social de les Llengües o la posada en marxa d'À Punt". No obstant això, l'organització considera que "encara queda molt de camí per recórrer".

És per això que Intersindical Valenciana creu que aquestes mesures han de ser complementades durant l'actual legislatura amb altres que facen del valencià "una veritable llengua d'ús en tots els àmbits de la societat valenciana". Una d'aquestes reivindicacions ha de ser l'aprovació d'una Llei d'Igualtat Lingüística "que garantisca els drets lingüístics de les valencianes i valencians, desplegant les normes legals i els recursos econòmics pertinents que els faça efectius".

A més, des de la Intersindical Valenciana, es demana que s'implementen tota una sèrie de mesures per a avançar "en el camí de la convivència, la igualtat i la cohesió social i lingüística de la societat valenciana". 

Aquestes mesures es concreten en cinc eixos: la dinamització del Decret d'usos institucionals i administratius de les llengües oficials; l'establiment de la competència lingüística per l'accés a la funció pública; la reciprocitat dels mitjans de comunicació en la llengua pròpia i la creació d'un espai comunicatiu compartit amb la resta de territoris de parla catalana; l'augment de les partides pressupostàries destinades a la promoció i ús del valencià, i l'establiment "d'un veritable plurilingüisme" en el sistema educatiu valencià, des de l'educació infantil fins a la universitat, "que tinga com llengua vertebradora el valencià".

next