Un institut d'Elx inicia el curs amb policies vigilant l'accés després de paralitzar-se les obres de la façana

La Policia Local supervisarà l'entrada i l'eixida dels alumnes a petició del director del centre
8 setembre 2019 19:27h
L'empresa adjudicatària de les obres va entrar en concurs de creditors. /EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. Agents de la Policia Local d'Elx hauran de vigilar les entrades i eixides dels alumnes de l'Institut de Torrellano perquè puguen iniciar les classes amb seguretat, ja que les obres per a arreglar la façana del centre es van paralitzar quan l'empresa adjudicatària va entrar en concurs de creditors.

Els efectius vigilaran els accessos de l'institut i incrementaran els controls al voltant de les instal·lacions fora de l'horari habitual per decisió de l'alcalde, Carlos González. El primer edil afirma que, d'aquesta forma,"atén totes les peticions realitzades pel director del centre educatiu", ha explicat el consistori en un comunicat.

El director de l'institut, en un escrit dirigit a l'alcalde, va traslladar la necessitat de "la presència de la Policia Local tant a l'hora d'entrada com a la d'eixida, a més dels voltants del centre, en la mesura que siga possible, per la vulnerabilitat que presenta la situació actual".

El concurs de creditors de l'empresa adjudicatària de les obres de remodelació de l'edifici ha portat al fet que aquestes es paralitzen. Aquesta situació, alhora, ha obligat a reforçar la tanca de seguretat i a instal·lar túnels de protecció en entrades i eixides del centre per a garantir la seguretat de l'alumnat i del personal que treballa en l'institut.

L'alcalde i la regidora d'Educació, María José Martínez, es van reunir al centre educatiu amb tècnics, professors, pares d'alumnes i responsables de la Conselleria tot just conéixer-se el problema generat pel concurs de creditors. L'alcalde, a més de garanties de seguretat, ha exigit a la Conselleria d'Educació que realitze "amb la màxima urgència els tràmits administratius necessaris per a tornar a adjudicar les obres amb la finalitat d'acabar definitivament amb aquest greu problema".

next