Inspecció de Treball ha obert 3.000 procediments per falsos autònoms al País Valencià

Segons les dades recollides pel servei Labora en col·laboració amb la Universitat de València, entre 40.000 i 60.000 persones treballen a través de plataformes digitals
4 desembre 2019 16:32h
Labora ha presentat l'informe 'El treball en plataformes digitals'. / EP 

VALÈNCIA. La Inspecció de Treball va obrir prop de 3.000 procediments per falsos autònoms al País Valencià en el primer semestre de 2019, segons les dades que ha oferit el secretari autonòmic de Treball, Enric Nomdedéu, aquest dimecres.

Nomdedéu ha oferit aquestes dades durant la presentació aquest dimecres de l'informe El treball en plataformes digitals en la Comunitat Valenciana, que analitza la situació laboral de les persones que han recorregut a aquesta modalitat ocupacional.

El treball ha sigut elaborat pel professor de Dret del Treball Adrián Todolí a través de la Càtedra d'Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València. Segons les dates recollides, entre 40.000 i 60.000 persones treballen a través de plataformes digitals.

La secretària autonòmica ha presentat, a més, un "codi de bones pràctiques per a un treball digne en les plataformes digitals" amb l'objectiu d'esclarir la responsabilitat social dels seus operadors. Així mateix, Nomdedéu ha recordat que pròximament s'obrirà l'Observatori del Treball Digne.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next