Inma Mateu dirigirà la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV durant el 2020

Tant la plantilla com la directora es renoven anualment, complint així els objectius pedagògics i artístics que es duen a terme en totes les unitats artístiques de la FSMCV, com són també la Jove Banda Simfònica i la Jove Orquestra Simfònica
14 desembre 2019 17:34h
Mateu, natural de Benigànim, és titulada superior de flauta travessera i de cant pel Conservatori Superior de València i titulada en direcció d'orquestra per la Royal Schools of Music. / FSMCV

VALÈNCIA. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), reunida aquest dissabte en el Consell Intercomarcal celebrat a Faura, ha anunciat que Inma Mateu serà la nova directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV per a la pròxima temporada. Inma Mateu substituirà en el càrrec Marita Primo, qui ha dirigit la banda amb gran encert el 2019. 

Mateu, natural de Benigànim, és titulada superior de flauta travessera i de cant pel Conservatori Superior de València i titulada en direcció d'orquestra per la Royal Schools of Music. Des del 1997 és professora de cor i orquestra en diferents conservatoris com Catarroja, Carcaixent, Ontinyent, Elda i Oliva. En la seua trajectòria com a directora compta amb una àmplia experiència com a directora titular de bandes com la Societat Musical de Benicolet, la banda juvenil Santa Bàrbara de Piles, la Unió Musical de Rafol de Salem i Foment musical de Navarrés, a més de participar com a directora convidada en multitud d'ocasions, incloent-hi la mateixa Banda Simfònica de Dones de la FSMCV, en la temporada 2016.

Recentment, Mateu ha dirigit més de 500 músics procedents de 10 societats musicals en la trobada multitudinària de bandes de música que es va celebrar el novembre passat, dins de la programació especial Terra de Música organitzada per la Generalitat i la FSMCV amb motiu de Santa Cecilia.

La Banda Simfònica de Dones és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa l'any 2015 amb l'objectiu de donar veu a les dones en l'àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió cultural. 

Aquest projecte musical, íntegrament en clau femenina, forma part d'un dels eixos estratègics de la FSMCV, que és visibilitzar el talent musical femení que hi ha al territori valencià i lluitar pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d'activitats artístiques.

La plantilla de la Banda Simfònica de Dones està integrada per més de 70 músiques procedents de les societats musicals valencianes, amb edats compreses entre els 18 i elss 60 anys. Per composició, més de la meitat de la plantilla està formada per estudiants, la qual cosa posa de manifest el valor formatiu d'aquest projecte.

Tant la plantilla com la directora es renoven anualment, complint així els objectius pedagògics i artístics que es duen a terme en totes les unitats artístiques de la FSMCV, com són també la Jove Banda Simfònica i la Jove Orquestra Simfònica.

next