Iniciativa creu que el resultat del 10N "dona marge" per a "reubicar-se i ampliar Compromís"

El partit ha reunit la Mesa Nacional aquest dissabte i ha manifestat la voluntat de "donar consistència a la proposta ecosocialista valenciana i les seues vies de desenvolupament", reforçant la coalició amb el Bloc i VerdsEquo
23 novembre 2019 18:35h
Iniciativa ha celebrat la seua Mesa Nacional aquest dissabte. / EP

VALÈNCIA (EP). Iniciativa del Poble Valencià, una de les tres forces que formen la Coalició Compromís, ha considerat que els resultats de les eleccions generals del 10 de novembre "donen marge" per a "reubicar-se al llarg de la legislatura i continuar amb les aliances, així com ampliar Compromís".

Així ho ha traslladat la formació en un comunicat sobre la reunió de la seua Mesa Nacional aquest dissabte a Alacant, en la qual s'han valorat els resultats de les generals –en les quals Compromís va obtenir un sol escó per València i el membre d'Iniciativa Ignasi Candela no va aconseguir entrar al Congrés per Alacant– i s'ha aprovat la celebració d'una Assemblea Política de la formació a principis d'estiu.

Segons Iniciativa, amb aquesta trobada el partit vol "donar consistència a la proposta ecosocialista valenciana i les seues vies de desenvolupament, reforçant Compromís i dotant de major contingut i abast social l'acció institucional i popular d'aquesta opció política plural i progressista".

D'altra banda, pel que fa als resultats, el partit –al qual pertanyen les conselleres Mónica Oltra i Mireia Mollà– ha manifestat: "Els vots de Compromís són tant o més decisius que fa uns mesos". "Cal insistir en els temes socials, els ambientals i el diàleg territorial, així com en l'agenda valenciana amb predisposició a desbloquejar la situació", han agregat.

Així mateix, han aprovat una resolució presentada per Joves amb Iniciativa amb la qual es condemna "el cop d'estat que s'està produint a Bolívia" i es trasllada a Compromís en el Congrés dels Diputats la necessitat d'instar el govern que també "condemne aquest cop a la democràcia i jugue un paper actiu en la resolució del conflicte".

next