Igualtat inscriu més de 500 persones en el cens per al reconeixement professional de les cures a un familiar dependent

Al País Valencià hi ha més de 30.000 persones cuidadores en l'entorn familiar menors de 65 anys que podrien beneficiar-se d'aquesta mesura
29 desembre 2019 13:03h
La Conselleria va enviar al novembre una carta informativa a les persones cuidadores per al reconeixement de les seues competències i experiències. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, ha assenyalat que ja són 500 les persones cuidadores de familiar dependent inscrites en el cens que la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha habilitat amb la finalitat d'iniciar la tramitació del reconeixement professional adquirit en aquesta labor com a pas previ a aquesta homologació professional.

La creació d'aquest cens parteix de l'acord aconseguit entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i la d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball per a impulsar un pla d'actuació dirigit a les persones cuidadores en l'entorn familiar que desitgen integrar-se laboralment en el sector professionalitzat d'atenció a persones dependents i no disposen d'una qualificació professional específica.

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials ha assenyalat que es tracta d'una iniciativa del Consell que "vol reconéixer públicament la figura de la persona cuidadora familiar atorgant la possibilitat d'obtindre la qualificació professional d'atenció sociosanitària a persones en el domicili o en institucions socials".

Segons Helena Ferrando, l'acord aconseguit suposa "un pas més en el reconeixement de drets, en aquest cas dirigit a les persones que ho han deixat tot per a atendre les persones dependents, i que en el 82% dels casos són dones". D'aquesta manera, l'obtenció d'aquest reconeixement “facilitarà a les persones que no disposen de qualificació específica la seua integració laboral en el sector professionalitzat d'atenció a persones en situació de dependència”, ha assenyalat Ferrando.

Des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha enviat una carta informativa a les persones cuidadores en l'entorn familiar susceptibles d'acollir-se a aquesta mesura, el número de la qual supera els 30.000, indicant-los els passos a seguir per a inscriure's en el cens i accedir a un procediment que tindrà en compte l'experiència com a persona cuidadora en l'entorn familiar, i que es podrà completar amb uns mòduls formatius que s'oferiran a aquest efecte per part de la Conselleria d'Educació i Labora.

Passos a seguir

Les persones que desitgen inscriure's han d'emplenar en primer lloc la sol·licitud d'inscripció en el cens de persones cuidadores en l'entorn familiar habilitat per a això, l'objectiu del qual és identificar quines persones estan interessades a accedir a les qualificacions professionals.

Seguidament, la Conselleria d'Educació informarà les persones inscrites sobre la convocatòria del procediment específic per a l'obtenció d'aquestes qualificacions a través d'accions i cursos formatius amb una duració establida. Totes les persones poden obtindre informació més detallada sobre aquest procediment en els serveis socials dels ajuntaments.
next