Iceta no és partidari d'indultar els polítics presos i descarta de moment "mesures de gràcia"

El líder del PSC veu "voluntat sincera" en les parts per a arribar a un acord amb ERC per a la investidura de Pedro Sánchez 
9 desembre 2019 11:57h
Iceta assegura que "les mesures de gràcia solen arribar al cap d'un cert temps".  / ACN 

BARCELONA (ACN). El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja no és partidari d'un indult als polítics presos perquè Oriol Junqueras va dir "que es posin l'indult on els hi càpiga" i ha afegit que "les mesures de gràcia solen arribar al cap d'un cert temps". 

"Quan una sentència és molt recent i un posa sobre la taula elements que la poden desvirtuar, pot semblar poc respectuós", ha afegit en una entrevista a El País. Pel que fa a les negociacions entre ERC i PSOE per a la investidura, Iceta considera que hi ha "voluntat sincera" d'arribar a un acord per part d'ERC, del PSOE i del PSC. És partidari que es done el temps "que faci falta" a les negociacions tot i avisar que com més temps es deixe passar "es poden donar més oportunitats als que vulguin sabotejar" un acord.

Pel que fa a la figura d'un relator en el marc d'una negociació entre governs, Iceta ha considerat que ara s'està "molt lluny" d'una negociació formal que necessite mediadors. "Hem de tenir suficient responsabilitat per fer-nos responsables dels nostres pactes. Una part de la Constitució es va acordar en reservats d'algun restaurant. Els procediments no ens poden allunyar de la solució", ha defensat.

next