Huit cantants i una ballarina acusen Plácido Domingo d'assetjament sexual

Les dones asseguren que la seua carrera s'ha vist condicionada per les accions del tenor, que en molts casos els va prometre feines que no es van materialitzar
13 agost 2019 11:50h
Una de les víctimes assegura que Domingo li va ficar la mà per sota de la faldilla i altres tres asseguren que les va besar a la força. / ACN

BARCELONA. Huit cantants i una ballarina han acusat el tenor espanyol Plácido Domingo de presumpte assetjament sexual. Segons ha informat aquest dimarts l'agència de notícies nord-americana Associated Press (AP) i han distribuït múltiples mitjans europeus, Domingo va pressionar diverses dones perquè mantingueren relacions amb ell i sota l'amenaça de perdre la feina si no hi accedien. 

Una de les víctimes assegura que Domingo li va ficar la mà per sota de la faldilla i altres tres asseguren que les va besar a la força en llocs com un camerino, una habitació d'hotel o sopars de negocis. Alguns dels assetjaments s'haurien produït en companyies d'òpera en què el tenor havia ocupat càrrecs directius. AP assegura que a part dels nou testimonis d'assetjament sexual explícit, una altra mitja dotzena de dones assegura que Domingo els va fer "proposicions incòmodes".

Set de les nou persones que cita AP assenyalen que la seua carrera es va veure afectada pel comportament de l'artista, ja que en alguns casos les feines que prometia mai van arribar a concretar-se o bé no van tornar a treballar per a ell. Els fets relatats s'haurien produït des dels anys 80 i s'haurien allargat durant dècades.

AP només revela el nom d'una de les cantants, la mezzosoprano Patricia Wulf. De moment no s'ha presentat cap denúncia. Per la seua banda, el tenor s'ha defensat a través d'un comunicat assegurant que les acusacions són "inexactes". Plácido Domingo va començar la seua carrera fa cinc dècades i ha interpretat més de 150 papers en més de 4.000 actuacions. Actualment és director de l'Òpera de Los Ángeles, a Califòrnia. 

Les Arts esperarà la resolució de les acusacions

El Palau de les Arts de València ha anunciat aquest dimarts que esperarà la resolució del cas per les acusacions publicades sobre el tenor Plácido Domingo per a "actuar conseqüentment i adoptar alguna mesura convenient, de manera que es preserve la presumpció d'innocència".

Així ho ha assenyalat en un comunicat en el qual l'auditori valencià "condemna enèrgicament qualsevol classe d'assetjament laboral o violència masclista en la societat, i en el món de la cultura en particular".

L'auditori valencià ha volgut recalcar que Les Arts "no té cap vinculació laboral directa amb Plácido Domingo", del qual subratlla que "tan sols col·labora en la selecció d'alumnes del Centre de Perfeccionament, juntament amb una comissió d'experts formada per huit persones més".

Es dona la circumstància que Plácido Domingo va presidir recentment, el passat 1 de juny, la final de les audicions per als cantants que integraran l'onzena promoció d'artistes del Centre de Perfeccionament que porta el seu nom i la seu del qual està al Palau de les Arts de València.

next