L'Hotel Gandía Palace, sancionat per un retard reiterat en el pagament de nòmines

L'empresa VERSUS ITALIA haurà de pagar la sanció de 100.006 euros imposada pel Consell per no abonar en data i forma els salaris a la plantilla
6 setembre 2019 18:37h
L'empresa VERSUS ITALIA S.L. gestiona un conegut hotel a la platja de Gandia. / DLV

VALÈNCIA. El ple del Consell ha aprovat sancionar amb 100.006 euros l'empresa VERSUS ITALIA S.L. per un retard reiterat en l'abonament del salari als treballadors en els últims anys. La Generalitat ha confirmat la proposta de sanció elevada per la Inspecció de Treball contra l'empresa que gestiona l'Hotel Gandía Palace.

La decisió s'ha pres després que la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de València va redactar acta d'infracció contra l'empresa VERSUS ITALIA S.L l'abril passat per un retard en l'abonament del salari als treballadors. Concretament, l'acta del 2 d'abril recollia que el retard en el pagament dels salaris "no és un fet aïllat sinó que es produeix reiteradament en els darrers anys". Aquesta situació es troba tipificada com a infracció molt greu en la Llei sobre Infraccions i Sancions en l'Ordre Social.

Segons ha pogut saber Diari La Veu, l'empresa infractora no va formular cap al·legació contra l'acta d'infracció. La Inspecció de Treball, que va donar part a l'empresa de l'actuació, va proposar una sanció que ascendia als 160.402,20 euros en considerar com a factors agreujants la negligència empresarial, els advertiments continus de l'inspector actuant, la xifra de negocis de l'empresa, el nombre de treballadors afectats i el perjudici causat a la plantilla.

Amb tot, finalment el Consell ha decidit rebaixar en 60.000 euros la multa, que en tot cas és "exemplar", segons fonts de la Generalitat. Potser per aquesta raó ha passat la proposta de sanció pel ple del Consell d'aquest divendres, una actuació poc habitual, i encara menys que es done informació als mitjans de comunicació.

next