L'Hospital General de Castelló podrà fer operacions de reassignació de sexe

L'Hospital Doctor Peset de València era l'únic que estava acreditat per a realitzar mamoplàsties i mastectomies a persones transsexuals
6 abril 2019 13:34h
Al centre hospitalari castellonenc hi ha 30 persones trans en espera d'una intervenció quirúrgica mamària. / DANIEL GARCÍA-SALA

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'Hospital General Universitari de Castelló ha obtingut l'acreditació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a realitzar mamoplàsties i mastectomies a persones transsexuals. Es converteix així en el centre sanitari de referència per a aquest tipus d'intervencions quirúrgiques a la demarcació de Castelló.

Des de la Unitat d'Identitat de Gènere del centre, constituïda l'any 2017, Ángel Merchante i el seu equip d'endocrinòlegs, amb la implicació de la gerència del centre, han sigut els "principals promotors" d'aquesta iniciativa, ja que han atés ja 80 persones trans –30 d'elles en espera d'una intervenció quirúrgica mamària–, segons ha explicat el centre hospitalari en un comunicat.

Les persones que accedeixen a aquesta fase del procés de reassignació de sexe passen prèviament per altres dues etapes, seguint el protocol de la Unitat d'Identitat de Gènere: l'atenció psicoterapèutica i la teràpia hormonal i farmacològica. La primera es realitza al Departament de Salut de la Plana i la segona, al General de Castelló.

En aquesta tercera fase acabada d'aprovar per la Conselleria es podran realitzar operacions de mamoplàstia i mastectomia a persones transsexuals en el centre sanitari castellonenc.

Fins ara, les intervencions quirúrgiques mamàries al col·lectiu transsexual es realitzaven a l'Hospital Doctor Peset, a València. Ara, les persones que es troben en tractament ja disposen dels recursos per a operar-se a Castelló, evitant així haver de traslladar-se a València.

next