L'Hospital Clínic de València tanca una habitació per la presència de xinxes als mobles

Els insectes es van trobar en una butaca després que el personal inspeccionara l'estança
21 maig 2019 16:50h
L'Hospital va haver de tancar dues habitacions però una d'elles ja s'ha obert de nou. / EFE

VALÈNCIA. L'Hospital Clínic de València va decidir tancar el passat cap de setmana dues habitacions com a mesura preventiva després de detectar-se la presència de xinxes, encara que finalment només manté bloquejada una d'elles, ja que es van localitzar aquests insectes en una butaca.

Fonts del centre sanitari han informat a EFE que aquest cap de setmana es va activar el protocol habitual en aquests casos, el servei de medicina preventiva va fer la inspecció i es van bloquejar dues habitacions per prevenció. Una d'elles ja ha sigut oberta perquè, segons les fonts, "no s'han trobat evidències de presència de cap insecte ni en mobles ni en les instal·lacions en general".

L'altra habitació es va inspeccionar a fons i, després d'indicis de presència d'insectes en una butaca, es va acordar iniciar el tractament corresponent de desinfecció i substitució dels mobles. "Aquesta habitació segueix tancada fins que passe el termini necessari", han indicat les mateixes fonts.

La direcció general d'Alta Inspecció de la Conselleria de Sanitat ha enviat una inspectora a l'hospital Clínic que s'ha reunit amb la gerència i amb els responsables de Medicina Preventiva i que, després de comprovar les actuacions que s'han realitzat, ha escrit l'acta.

next